Καποιες αποριες  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Καποιες αποριες  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό tseleki » 10 Απρ 2009, 16:19

Αγαπητοι φιλοι του φορουμ
Εχω ενα PC Intel Pentium IV με 1GB μνημη στα 1,7 GHZ και στο εσωτερικο υπαρχουν ακομα και 2 σκληροι δισκοι ενας 30 GB και ενας αλλος 80 GB.Αποφασιζοντας να εγκαταστησω αποκλειστικα UBUNTU θεωρησα καλο να βαλω τον μικρο μπροστα και να φορτωσω το λειτουργικο σε αυτον και τον αλλο να τον χρησιμοποιω σαν αποθηκευτικο χωρο.Και πραγματι ετσι εκανα και ολα καλα δεν εχω καποιο προβλημα (και καποια που ειχα επιλυθηκαν με την βοηθεια σας).
Περίμενα ομως οτι ο υπολογιστης θα ειναι καπως πιο γρηγορος απο οτι αν ειχα εγκαταστησει ΧΡ και γενικα θα ειχα μεγαλυτερες σχετικα ταχυτητες αντι αυτου ομως εχω ενα μηχανημα που σχετικα ειναι αργο αρκετα (σε σχεση με ενα ιδιο που εχω στα παιδια) και αναρωτιεμαι οτι μαλλον κατι δεν θα εκανα καλα αφου για να κανω αντιγραφη απο εξωτερικο σκληρο μεσω USB αρχειων μεγεθους 24GB μου λεει οτι θελει 17 ωρες και οταν ακουω πχ. ραδιοφωνο απο το διαδυκτιο σε καθε ανανεωση τις σελιδας μου διακοπτει τον ηχο.
Πιθανολογω οτι κατι πρεπει να γινεται με την μνημη ή επειδη κατα την διαρκεια τις εγκαταστασης στο πεδιο του partition disk επελεξα χρηση ολου του δισκου και δεν εκανα κατατμησεις οπως ειδα σε καποιο θεμα στο φορουμ, βεβαια το εκανα ετσι πειραματιζομενος αφου αυτο με τις κατατμησεις δεν το καταφερα επειδη δεν μπορω να καταλαβω και μπερδευομαι σε καποιο σημειο.Ισως αν ηταν βημα-βημα τι πρεπει να κανεις να το εκανα και εγς και να μην το αφηνα αυτοματα.
Τελος παντων θεωρω οτι το μηχανημα θα επρεπε να ειναι πιο γρηγορο και αν μπορει καποιος να δωσει καποιες ιδεες γιατι μπορει να συμβαινει αυτο ειναι καλοδεχουμενες και θα εφαρμοστουν αμεσα αφου αμα μπορω να κανω την δουλεια μου ποιος τα χεζει τα παραθυρα?

Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση
tseleki
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Καποιες αποριες

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 10 Απρ 2009, 16:40

tseleki έγραψε:Αγαπητοι φιλοι του φορουμ
Εχω ενα PC Intel Pentium IV με 1GB μνημη στα 1,7 GHZ και στο εσωτερικο υπαρχουν ακομα και 2 σκληροι δισκοι ενας 30 GB και ενας αλλος 80 GB.Αποφασιζοντας να εγκαταστησω αποκλειστικα UBUNTU θεωρησα καλο να βαλω τον μικρο μπροστα και να φορτωσω το λειτουργικο σε αυτον και τον αλλο να τον χρησιμοποιω σαν αποθηκευτικο χωρο.Και πραγματι ετσι εκανα και ολα καλα δεν εχω καποιο προβλημα (και καποια που ειχα επιλυθηκαν με την βοηθεια σας).
Περίμενα ομως οτι ο υπολογιστης θα ειναι καπως πιο γρηγορος απο οτι αν ειχα εγκαταστησει ΧΡ και γενικα θα ειχα μεγαλυτερες σχετικα ταχυτητες αντι αυτου ομως εχω ενα μηχανημα που σχετικα ειναι αργο αρκετα (σε σχεση με ενα ιδιο που εχω στα παιδια) και αναρωτιεμαι οτι μαλλον κατι δεν θα εκανα καλα αφου για να κανω αντιγραφη απο εξωτερικο σκληρο μεσω USB αρχειων μεγεθους 24GB μου λεει οτι θελει 17 ωρες και οταν ακουω πχ. ραδιοφωνο απο το διαδυκτιο σε καθε ανανεωση τις σελιδας μου διακοπτει τον ηχο.
Πιθανολογω οτι κατι πρεπει να γινεται με την μνημη ή επειδη κατα την διαρκεια τις εγκαταστασης στο πεδιο του partition disk επελεξα χρηση ολου του δισκου και δεν εκανα κατατμησεις οπως ειδα σε καποιο θεμα στο φορουμ, βεβαια το εκανα ετσι πειραματιζομενος αφου αυτο με τις κατατμησεις δεν το καταφερα επειδη δεν μπορω να καταλαβω και μπερδευομαι σε καποιο σημειο.Ισως αν ηταν βημα-βημα τι πρεπει να κανεις να το εκανα και εγς και να μην το αφηνα αυτοματα.
Τελος παντων θεωρω οτι το μηχανημα θα επρεπε να ειναι πιο γρηγορο και αν μπορει καποιος να δωσει καποιες ιδεες γιατι μπορει να συμβαινει αυτο ειναι καλοδεχουμενες και θα εφαρμοστουν αμεσα αφου αμα μπορω να κανω την δουλεια μου ποιος τα χεζει τα παραθυρα?

Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση

έχεις ορίσει μέρος του δίσκου ως swap file? αυτό είναι βασικό και αν δεν το έκανες είναι λογικό να έχεις κάποιο πρόβλημα, επίσης με 2 GB ram θα ήταν καλύτερα.
Επ. Γνώσεων: Linux, Μέτριο┃ Προγρ/σμός, Όχι ┃ Αγγλικά, Kαλά
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tseleki » 10 Απρ 2009, 16:43

Οχι φιλε μου δεν ορισα τιποτα κατα την διαρκεια τις εγκαταστασης τα εκανε ολα μονο του απο το live-cd.
tseleki
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tseleki » 10 Απρ 2009, 16:46

To ξερω οτι με 2 GB θα ηταν καλυτερα αλλα αμα δεις ποσο εχει η μνημη SDRAM sta 133 θα καταλαβεις. Καλυτερα να αλλαξω μηχανακι on-line μαγαζι την 512 την εχει 35 ευρω
tseleki
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 10 Απρ 2009, 16:51

tseleki έγραψε:To ξερω οτι με 2 GB θα ηταν καλυτερα αλλα αμα δεις ποσο εχει η μνημη SDRAM sta 133 θα καταλαβεις. Καλυτερα να αλλαξω μηχανακι on-line μαγαζι την 512 την εχει 35 ευρω

εγώ θα έλεγα να δοκιμάσεις ένα παιχνίδι 3d π.χ. "open arena" και να δεις αν τρέχει καλά (network) ;)
PC's: i) Lubuntu 13.10 @ Lenovo G550 "Droopy" broadcom BCM4312 {PCI-ID 14e4:4315} Intel GMA 4500MHD
ii) CentOS 6.4 @ "Speedy Gonzales" Core2duo E6400 2.13 Gz, ATI Radeon X1950 (free driver)
iii) Lubuntu 13.10 @ "monkey" Pentium D 3.40 GHZ, NV44 [GeForce 6200 LE](rev a1)
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tseleki » 10 Απρ 2009, 16:59

Οκ θα το κανω αλλα θεωρω οτι ειναι υπερβολικα αργο . οπως λεω πιο πανω για αντιγραφη 24 GB απο εξωτερικο σκληρο 17 ωρες
tseleki
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 10 Απρ 2009, 17:02

tseleki έγραψε:Οκ θα το κανω αλλα θεωρω οτι ειναι υπερβολικα αργο . οπως λεω πιο πανω για αντιγραφη 24 GB απο εξωτερικο σκληρο 17 ωρες

αυτό μου θυμίζει ταχύτητα USB 1 :roll:
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tseleki » 10 Απρ 2009, 17:04

Φιλε μου πηγα στην προσθαφαιρεση προγραμματων επελεξα παιχνιδια και στην αναζητηση εβαλα το open arena αλλα λεει δεν υπαρχει.
tseleki
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό stavrosLinux » 10 Απρ 2009, 17:06

tseleki έγραψε:Φιλε μου πηγα στην προσθαφαιρεση προγραμματων επελεξα παιχνιδια και στην αναζητηση εβαλα το open arena αλλα λεει δεν υπαρχει.

υπάρχει στο synaptic
Άβαταρ μέλους
stavrosLinux
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tseleki » 10 Απρ 2009, 17:09

stavrosLinux έγραψε:
tseleki έγραψε:Οκ θα το κανω αλλα θεωρω οτι ειναι υπερβολικα αργο . οπως λεω πιο πανω για αντιγραφη 24 GB απο εξωτερικο σκληρο 17 ωρες

αυτό μου θυμίζει ταχύτητα USB 1 :roll:

Κοιτα να δεις το μηχανακι ειναι παλιο και μπορει να ειναι USB 1 που λες δεν ξερω αλλα σε σχεση με το αλλο μηχανημα που εχω στα παιδια και ειναι ιδιο στα ΧΡ παει μια χαρα
Οκ θα παω και στο συναπτικ
tseleki
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Desktops & Laptops