Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr)

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Νομική Υπόσταση/Ομάδα Διοίκησης (περί Συμβουλίου Ubuntu-Gr)

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 16 Απρ 2009, 13:02

Ευχαριστώ για την πρόσκληση και θα χαρώ πολύ να στηρίξω την προσπάθεια.

Έχω μόνο δύο επισημάνσεις/διαφωνίες.

1)Καλό είναι να υπάρξει από την αρχή κάποια νομική μορφή με "ξετιναγμένο" από δικηγόρο καταστατικό. Οι "καλές προθέσεις" και η συνεργατικότητα ποτέ δεν αρκούν και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξουν μαλλιοτραβήγματα κάποια στιγμή ακόμη και αν όλοι έχουν καλές προθέσεις. Μια νομική μορφή και ένα σαφές καταστατικό θα εμποδίσει τέτοια φαινόμενα αφού ο καθένας θα ξέρει σε τι πλαίσια μπορεί να κινηθεί.

2)Στο πιο πάνω πνεύμα, καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι επικεφαλής και διοίκηση. Τα κενά "εξουσίας" στην καλύτερη περίπτωση δημιουργούν προβλήματα σε ό,τι αφορά την λήψη αποφάσεων, στην χειρότερη δημιουργούν τις προϋποθέσεις για φαινόμενα take over/πειρατίας/καπηλείας. Το να υπάρχει κάποιος που θα έχει το νου του ώστε να μην διαλυθεί το σύμπαν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μετατραπεί η όλη προσπάθεια σε one man show.

Επίσης μια επίσημη/νομική μορφή δίνει την δυνατότητα σε τρίτους να επικοινωνήσουν/συνεργαστούν πιο εύκολα με το συμβούλιο (ξέρουν ποιος είναι ο υπεύθυνος/με ποιον έχουν να κάνουν) και φυσικά την αναζήτηση χορηγιών για εκδηλώσεις κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από Alexandros και 16 Απρ 2009, 14:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: απάντηση στην πρόσκληση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 16 Απρ 2009, 13:20

Καταρχήν διαφωνώ με γραφειοκρατία (νομική υπόσταση) και καρέκλες εξουσίας (διοίκηση).
Συμφωνώ να δοκιμάσουμε καταρχήν πως τα καταφέρνουμε με μεριτοκρατία (δημοκρατία εκ των συμμετεχόντων), και κατά τα άλλα θα γίνεται πάντα ότι αποφασίζει η πλειοψηφία, δεν βλέπω αυτή τη στιγμή τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει επί του παρόντος το επίσημο ένδυμα του νομικού προσώπου, πέραν από το να αποθαρρύνει αρκετούς να συμμετέχουν και να διογκώσει το εγώ κάποιων άλλων ... πάλι μπορεί να κάνω λάθος :?
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: απάντηση στην πρόσκληση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Απρ 2009, 14:06

Για την αρχή δεν χρειάζεται ακόμα νομική υπόσταση , μετά ποιος ξέρει , το κενό αυτό ίσως θα μπορεί να καλύψει και κάποιος σύλλογος που υπάρχουν και άτομα από την κοινότητα άμεσα .
Ας ξεκινήσουμε και μετά βλέπουμε , το μόνο που θα πρέπει να δούμε αν όντος θα πρέπει να υπάρχει κάτι σαν " διοίκηση " που θα παίρνουν την τελική απόφαση .
Μην γελάτε αυτό έτσι λειτουργεί και δεν μπορούμε να το αποφύγουμε , διαφορετικά θα το συζητάμε πολύ μέχρι να καταλήξουμε κάπου .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Re: "Νομική Υπόσταση / Ομάδα Διοίκησης"

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 16 Απρ 2009, 14:40

Εγώ μόνο μια πρόταση κατέθεσα. Η προσωπική μου εμπειρία έχει δείξει ότι ακριβώς για να μην χάσει η μάνα το παιδί και να μην δημιουργηθούν αντιπαραθέσεις, είναι καλό να υπάρχει εξαρχής ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινούμαστε.

Η όποια μεριτοκρατία και αυτοδιοίκηση δεν αποκλείεται από την νομική μορφή. Αντιθέτως της δίνεται ένα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει. Εξάλλου ακόμη και αν κάποιοι διεκδικήσουν καρέκλα, δεν νομίζω ότι αυτό είναι κακό.

Πρώτον εμείς θα τους ψηφίσουμε με βάση το έργο τους.

Δεύτερον σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε το Ubuntu. Αν αυτό το κάνει κάποιος, γιατί να μην έχει και την όποια καρέκλα;

Επιπλέον η νομική μορφή θα μας δώσει περισσότερο κύρος.

Όπως ήδη είπα:

1)θα ξέρουν οι τρίτοι και το κοινό με ποιον μιλάνε
2)θα μπορούμε να αναζητήσουμε χορηγίες
3)θα μπορούμε πιο εύκολα να λάβουμε και να εφαρμόσουμε αποφάσεις(θεσμοθετημένοι κανόνες συνελεύσεων κλπ.)
4)θα μπορούμε πολύ πιο εύκολα να διοργανώσουμε (πιο σοβαρές) εκδηλώσεις
5)θα μπορούμε να διαχειριστούμε πιο εύκολα και κυρίως πιο υπεύθυνα, οικονομικά ζητήματα
6)θα υπάρχει καλύτερη εκπροσώπηση προς τα έξω (δεν θα μπορεί ο καθένας να μιλάει "εκπροσωπώντας" την ελληνική κοινότητα του Ubuntu και να λέει ότι του κατέβει)

το "δια βοής" είναι βέβαιο ότι θα καταλήξει σε προβλήματα, αν μη τι άλλο, διαδικαστικά.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα που, νομίζω, θα είχε μια νομική μορφή. Καλό είναι να ακουστούν και τα προβλήματα τα οποία πιστεύετε θα δημιουργηθούν από μια τέτοια κίνηση ώστε να τα ζυγίσουμε και να καταλήξουμε σε μια απόφαση.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων προσωπικά ούτε θέλω, ούτε μπορώ να συμμετάσχω σε διοικητικά θέματα. Δεν σκέφτομαι να διεκδικήσω καρέκλα με άλλα λόγια ;)
ACER ASPIRE 5920G-934G32Bn, Intel Core 2 Duo T9300 (2.5 GHz FSB, 6MB L2 Cache, 800 MHz FSB), 4GB (2x2 GB) DDR2, Nvidia, GEFORCE 9500M-GS 512MB, 15.4 WXGA CB,802.11N - https://www.viralnews.gr/index.php/ygeia-kathimerinotita/item/392-seminario-facebook
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 16 Απρ 2009, 14:55

διαφωνώ με την γραφειοκρατική λογική. Δεν είναι λύση η νομική μορφή - τουλάχιστον για τη στιγμή αυτή. Προτιμώ περισσότερο να έχουμε μια κοινή ρώτα που απορρέει από κοινή συμφωνία και σύμπλευση απόψεων.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros » 16 Απρ 2009, 15:23

The_Mentor έγραψε:διαφωνώ με την γραφειοκρατική λογική. Δεν είναι λύση η νομική μορφή - τουλάχιστον για τη στιγμή αυτή. Προτιμώ περισσότερο να έχουμε μια κοινή ρώτα που απορρέει από κοινή συμφωνία και σύμπλευση απόψεων.

Το "διαφωνώ" δεν λέει τίποτε από μόνο του. Το θέμα είναι γιατί διαφωνούμε. Τι προβλήματα πιστεύουμε ότι θα δημιουργούσε η νομική μορφή ώστε να την προσπεράσουμε;

Γιατί πιστεύουμε ότι η "κοινή ρώτα που απορρέει από κοινή συμφωνία και σύμπλευση απόψεων" δεν θα υπάρχει αν υιοθετήσουμε την νομική μορφή;

Σε κάθε περίπτωση, βλέπω ότι υπάρχει απροθυμία ως προς αυτήν την επιλογή. Οπότε την βάζουμε στο συρτάρι και αν κρίνουμε κάποια στιγμή ότι υπάρχει σχετική ανάγκη το ξανασυζητάμε! ;)
Alexandros
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 16 Απρ 2009, 15:32

διαφωνώ διότι με ενδιαφέρει να δω αν μπορούν οι απόψεις μου να ταιριάξουν με των άλλων (καθότι θεωρώ τον εαυτό μου μου αναρχικό) για τα θέματα που θα "κληθούμε" να αντιμετωπίσουμε και μετά να καλουπώσω τις απόψεις μου σε αυτό που προτείνεις.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Μάριος Ζηντίλης » 16 Απρ 2009, 16:16

Η πρόσκλησή σας με τιμά, και σας ευχαριστώ, αλλά όσο ελεύθερο χρόνο έχω να διαθέσω στην κοινότητα προσπαθώ να κάνω κάποιες μεταφράσεις στο GNOME και προσφάτως και κάποιες επιμέλειες στο Ubuntistas. Στα διοικητικά, οργανωτικά και διαδικαστικά της κοινότητας προτιμώ να μην συμμετέχω, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην καλή προαίρεση των ανθρώπων που ήταν στη λίστα που έλαβα με π.μ. και πιστεύω θα τα καταφέρετε και χωρίς εμένα :lol: :lol:

Να εκφράσω μόνο μια αμφιβολία για την "αόρατη" λειτουργία του συμβουλίου αυτού; Πιστεύω θα ήταν καλύτερα το τμήμα του φόρουμ όπου παίρνονται αυτές οι αποφάσεις να είναι ανοικτό για ανάγνωση από όλα τα μέλη, εξάλλου είμαστε κοινότητα ΕΛΛΑΚ. Ό,τι όμως αποφασίσουν οι περισσότεροι είναι σεβαστό.

Μάριος
Άβαταρ μέλους
Μάριος Ζηντίλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό digibill » 16 Απρ 2009, 18:08

Ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση, με τιμά αλλά νιώθω και ότι με "φορτώνει" κάποιος....
Απ'ότι αντιλαμβάνομαι το ζητούμενο -σε πρώτη φάση- είναι να δημιουργηθεί ένας λίγο μεγαλύτερος πυρήνας που θα αποφασίσει για κάποια πράγματα..... Υπό αυτό το πρίσμα θα πρότεινα κι εγώ να "προχωρήσουμε βλέποντας" κι αν δούμε ότι αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει, τότε συζητάμε για την δημιουργία ενός "επίσημου" φορέα.......
http://darktable.sourceforge.net/www.yiannakos.gr
Σύστημα:AMD Ryzen 5 1600, 16GB DDR4 RAM, ASUS PRIME B350 Plus m/b, nVidia GeForce GTX 1070 Ti 8GB
http://petition.stopsoftwarepatents.eu/351004340091/
Άβαταρ μέλους
digibill
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pkst » 16 Απρ 2009, 18:34

Tο μονο που δεν χρειαζόμαστε αυτή την στιγμή είναι ένας ακόμη σύλλογος με δυσδιάκριτους στόχους και υπευθυνότητες (η προωθηση του ubuntu μόνο? της canonical? what about Gnu-linux & opensource? μη κερδοσκοπικός? κτλ) Δεν ξέρω κατά πόσο θα λειτουργήσει αυτός το είδος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά δεν έχουμε να χάσουμε κάτι να δοκιμάσουμε...
And the beast shall be made legion. Its numbers shall be increased a thousand thousand fold. The din of a million keyboards like unto a great storm shall cover the earth, and the followers of Mammon shall tremble.
Άβαταρ μέλους
pkst
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: pkst
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά