να εξομολογηθώ κι εγώ το πρόβλημά μου...
πήρα πριν 2-3 μέρες αυτό το μηχάνημα γιατί πλέον μετακινουμε συχνά και το notebook έχει αρχίσει να δείχνει μεγάλο... κ@$%^λα τεχνολογία... πέταξα από επάνω τα XP και έβαλα το ubuntu netbook remix (9,04 Gnome).. όλα καλά κι ανθηρά με την εγκατάσταση, τα πάντα έδειχναν να δουλεύουν αμέσως και σκεφτόμουν πως το m;ono πρόβλημά μου θα είναι να συνηθίσω το πληκτρολόγιο με τις γαιδουροδακτυλάρες μου να πατάνε 4-4 τα κουμπιά... Αμ δε... μετά τις πρώτες ενημερώσεις που έκανε το σύστημα σταμάτησε να βλεπει την ενσω-ματωμένη κάμερα και το μικρόφωνο... Τα ηχεία μου δουλεύουν κανονικά...
Φαντάζομαι ότι είναι κάτι εύκολο εφόσον η κάμερα δούλεψε στην αρχή με το ίδιο λειτουργικό. Επίσης να δηλώσω ότι είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως στο Linux αν και το δουλεύω τουλάχιστον 2-3 χρόνια τώρα(στο laptop έχω opensuse 11.0) λόγω των μειωμένων απαιτήσεων που έχω απο τα μηχανήματα του σατανά που ονομάζονται pc.

υ.γ1 έβαλα την netbook remix έκδοση αλλά το μηχάνημα σηκώνει και την "κανονικη"... μήπως θα έπρεπε;
υ.γ2 ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιφέρων που είμαι σίγουρος θα δείξετε..
edit: το πρόβλημα λύθηκε και προέρχεται αποκλειστηκά από τη χαζομάρα που με διακρινει μόλις η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπεράσει τους 25 βαθμούς κελσίου...
Και για να μην την πατήσει κι άλλος να αναφέρω ότι η κάμερα στο συγκεκριμένο netbook μετά την εγκατάσταση των ubuntu ειναι στο off by default και πρέπει να ενεργοποιηθεί με τα Fn+F7...