ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας συντονιστών-διαχειριστών

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Συμφωνείτε με το κείμενο με ημ/νια δημοσίευσης 3-6-09?

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Ιουν 2009, 19:25

ΝΑΙ, συμφωνώ απολύτως
25
69%
ΝΑΙ, συμφωνώ αλλά δημοσίευσα στο παρόν θέμα προτάσεις βελτιώσεων
10
28%
ΟΧΙ, διαφωνώ μερικώς και δημοσίευσα στο παρόν θέμα ενστάσεις-προτάσεις αλλαγών
1
3%
ΟΧΙ, διαφωνώ απολύτως
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
 
Σύνολο ψήφων : 36

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό ilpara » 04 Ιουν 2009, 12:42

greatst έγραψε:Μέχρι πριν λίγες μέρες διαχειριστής ήταν ο bullgr. Εφόσον αυτός αποχώρησε, ποιος/ποιοι αποφάσισαν ότι θα τον αντικαταστήσουν οι pkst+sudobash+medigeek? Γιατί δεν ψήφισε όλη η κοινότητα και για αυτήν την επιλογή; Εάν η απάντηση είναι ότι "αυτό το αποφαζίζουν οι υπάρχοντες admins/mods" τότε το όλο θέμα "ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ" ΔΕΝ έχει λόγο ύπαρξης.
Το φόρουμ έμεινε χωρίς διαχειριστή άξαφνα και γίνεται αντιληπτό ότι για εντελώς πρακτικούς λόγους έπρεπε να καλυφθεί το κενό άμεσα. Το άμεσα σημαίνει ότι αυθημερόν έγινε συζήτηση στο IRC με όσο το δυνατόν περισσότερα σταθερά (=παλαιά-γνωστά) μέλη της κοινότητας βρέθηκαν διαθέσιμα και ελήφθη αυτή η απόφαση. Θεωρώ αυτονόητο αφενός ότι αντιλαμβάνεστε την ιδιαιτερότητα ότι αυτό συνέβη πρώτον λόγω έκτακτου γεγονότος (το φόρουμ έμεινε χωρίς διαχειριστή) και δεύτερον διότι οι κανόνες που διαβάζετε στο παρόν νήμα δεν υπήρχαν ούτε σαν προσχέδιο εκείνη την στιγμή. Επίσης θεωρώ αυτονόητο ότι μόλις κατασταλάξουμε με το παρόν ή άλλο κείμενο, το σύνολο της παρούσας ομάδας θα τεθεί στην κρίση της κοινότητας σύμφωνα με την διαδικασία που θα αποφασιστεί. Αυτή είναι η άποψη μου που δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από του greatst ή οποιουδήποτε άλλου.

greatst έγραψε:αλλά ούτε και να δώσουμε τη δυνατότητα σε χρήστες-φαντάσματα (αναφέρομαι στη θεωρητική περίπτωση κάποιος να γραφτεί πολλές φορές με διαφορετικό username) να επηρεάζουν αποφάσεις της κοινότητας.
Αναφερόμαστε σε «σταθερά» μέλη (το οποίο προσδιορίζεται) χωρίς όμως να αποκλείεται επιπροσθέτως οποιοσδήποτε. Ίσως να πρέπει να προσθέσουμε ότι θα αποκλείονται μέλη τα οποία είναι άγνωστα στα σταθερά μέλη και τα οποία δεν έχουν αποδεδειγμένη συμμετοχή στην κοινότητα, εγώ συμφωνώ με την υπόδειξη του greatst, ας δούμε τι θα πουν και οι υπόλοιποι. Βεβαίως αυτό θυμίζει αυτή την πρόταση μου αλλά ας γίνει η κουβέντα σε εκείνο το νήμα και όχι εδώ.

greatst έγραψε:Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα! Εάν κάποιος βρίζει κάποια εταιρία ή την αποκαλεί παραποιώντας το όνομα της, τότε εάν αυτή κινηθεί εναντίον του πώς θα βρει ποιος/ποια είναι; Μήπως τότε θα "πληρώσεις" εσύ ilpara τη "νύφη" ως ο συντονιστής του αντίστοιχου νήματος;
Εντελώς σοβαρά, μήπως υπάρχει ανάμεσα μας έμπειρος δικηγόρος να μας συμβουλεύσει σχετικά, και να φτιάξουμε αντίστοιχα και τους κανόνες λειτουργίας για τα μέλη? Με απασχολεί ότι λέει ο greatst! Για να συνεχίσουμε αυτή την κουβέντα θα προτιμούσα να ανοιχτεί ξεχωριστή συζήτηση. Greatst θα μπορούσες σε ξεχωριστό νήμα να κάνεις μια ολοκληρωμένη πρόταση του πως το σκέπτεσαι και κυρίως πως θα μπορούσε "πρακτικά" να λειτουργήσει :?:

greatst έγραψε:Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας! ΔΕΝ είναι ίδια η αντιμετώπιση απλών χρηστών και admins+mods! Και εάν χρειαστεί, θα βρω ΑΡΚΕΤΑ παραδείγματα στο φόρουμ να σας δείξω.
Δεν έχεις άδικο, προσπαθούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη για να μην επαναλαμβάνονται! Δεν θα βρεις όμως αρκετά τέτοια παραδείγματα από την σημερινή ομάδα, τουλάχιστον από εμένα ...και αν κάναμε κάποιο λάθος, άνθρωποι είμαστε και όποιος δουλεύει κάνει λάθη, σημασία έχει να μην ξαναγίνονται. Πάντως σκοπός μας είναι να αλλάξει η κατάσταση σύμφωνα με τους παραπάνω ΚΑΝΟΝΕΣ, αυτή είναι η πρόθεση μας και παρακαλώ πλέον να μας κρίνεις για αυτή την πρόθεση, δηλ την πρόθεση απλά μέλη - admins - mods να έχουν άποψη ίσης βαρύτητας και να υπόκεινται στην δημοκρατική κρίση της κοινότητας με την καλύτερη δυνατή διαδικασία (την οποία προσπαθούμε να "ανακαλύψουμε" συζητώντας στο παρόν νήμα) :)

greatst έγραψε:Εγώ διαφωνώ στα θέματα που έθιξα, άρα τα πρακτικά ζητήματα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Εάν θεωρούμε ότι το πλαίσιο είναι αυτό και απομένει η ρύθμιση πρακτικών θεμάτων, τότε εγώ ΔΕΝ έχω να συνεισφέρω τίποτε άλλο στη συζήτηση αυτή και μπορείτε να τη συνεχίσετε χωρίς την ταπεινότητα μου. ;)
...μα όλη η ουσία είναι ότι είμαστε ΙΣΟΙ συνεπώς όλα είναι υπό συζήτηση και τίποτα δεδομένο, το λέει ξεκάθαρα και η αρχική ανακοίνωση!

Παρακαλώ όλοι, όπως ο greatst, να εκφράσουν τις σκέψεις τους, ακόμη και αν δεν είστε κατασταλαγμένοι σε κάτι. Προσπαθούμε να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση :!:
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 11:43
Τοποθεσία: Αθήνα-Βύρωνας
IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό bullgr » 04 Ιουν 2009, 13:36

Off topic:
ilpara έγραψε:Το φόρουμ έμεινε χωρίς διαχειριστή άξαφνα και γίνεται αντιληπτό ότι για εντελώς πρακτικούς λόγους έπρεπε να καλυφθεί το κενό άμεσα.

Το forum δεν έμεινε σε καμία στιγμή χωρίς διαχειριστή... Πριν την αποχώρησή μου είχα τοποθετήσει τον linuxman ο οποίος ήταν τεχνικά καταρτισμένος και είχε τις βασικές γνώσεις πάνω στο phpbb.

Από κει και πέρα τι έγινε δεν με αφορά, αλλά μην παραπληροφορούμε ότι το forum δεν είχε διαχειριστή!!!

Δεν γίνεται να μένει κενή η θέση του διαχειριστή άλλωστε και από τεχνικής άποψης... Ρώτα και τον Κώστα (pkst) να στο επιβεβαιώσει...

Εγώ τοποθετώντας τον Linuxman πριν την αποχώρησή μου είχα τη συνείδησή μου καθαρή γιατί έβαλα διαχειριστή ένα αξιόλογο άτομο με 6800+ δημοσιεύσεις, τεχνικά καταρτισμένο και κοινά αποδεκτό στο ευρύτερο forum για την αξία του. Και το βασικότερο όπως προείπα: Με γνώσεις στο phpbb...

Οπότε δεν δέχομαι να λέγεται έτσι απλά ότι το forum έμεινε χωρίς διαχειριστή...

Εκτός και εάν εννοείς τα μετέπειτα γεγονότα που δεν με αφορούν... Αλλά και πάλι δεν είναι σωστό να λέγεται ότι το forum έμεινε χωρίς διαχειριστή... Γιατί και ο linuxman κατά την αποχώρησή του έβαλε κάποιον άλλον στη θέση του. Και μάλιστα σε ένα ήδη έτοιμο στημένο forum που ο νέος διαχειριστής δεν είχε να κάνει και τίποτα το φοβερό!!!
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1853
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 21:45
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό ilpara » 04 Ιουν 2009, 13:39

bullgr έγραψε:Εκτός και εάν εννοείς τα μετέπειτα γεγονότα που δεν με αφορούν...
Σαφώς μόνο ως προς το μετέπειτα γεγονότα! Παρακαλώ ας το αφήσουμε.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX
 
Δημοσιεύσεις: 2250
Εγγραφή: 11 Μάιος 2008, 11:43
Τοποθεσία: Αθήνα-Βύρωνας
IRC: ilpara
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 04 Ιουν 2009, 17:14

Aλλαξα την ψήφο μου (σε 2ο) διότι θεωρώ τα 10 ποστ ,για τα θέματα που αφορούν το φόρουμ πάντα,ένα ασφαλές όριο για να έχει δικαίωμα ψήφου κάποιος...
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 849
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 20:29
Τοποθεσία: Χανιά
Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό Nisok » 04 Ιουν 2009, 18:07

rizitis έγραψε:Aλλαξα την ψήφο μου (σε 2ο) διότι θεωρώ τα 10 ποστ ,για τα θέματα που αφορούν το φόρουμ πάντα,ένα ασφαλές όριο για να έχει δικαίωμα ψήφου κάποιος...


Πολύ καλή ιδέα. Μπορεί να μας πεί κάποιος adm σε τι ποσοστό των χρηστών (επί του συνόλου) οδηγεί αυτή η ρήτρα?
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 2637
Εγγραφή: 25 Ιαν 2009, 15:00
Τοποθεσία: /home
IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό greatst » 04 Ιουν 2009, 18:17

Δεν θα αναλύσω παραπάνω τις απόψεις μου. Ελπίζω η νέα προσπάθεια να είναι στην σωστή κατεύθυνση. Διατηρώ τους όποιους προβληματισμούς μου αλλά εύχομαι στην ομάδα διαχείρισης+συντονισμού του φόρουμ (την τρέχουσα και την όποια προκύψει στο τέλος των εξελίξεων) κάθε επιτυχία στο έργο της. Υπάρχουν μέλη της (τρέχουσας) ομάδας διαχείρισης+συντονισμού με τα οποία έχω συνεργαστεί (για παράδειγμα ο ilpara με τον οποίο συνεργαζόμαστε στα πλαίσια του περιοδικού), μέλη με τα οποία έχουμε ανταλλάξει απόψεις εποικοδομητικά (για παράδειγμα ο ftso που "παρά λίγο" θα τον είχα και φοιτητή στο ΤΕΙ ;) ), και άλλα μέλη με τα οποία έχουμε "συγκρουστεί" στο παρελθόν. Εάν και όταν ζητηθεί (ψηφοφορία; άλλη διαδικασία;) θα εκφράσω ευθέως τη γνώμη μου (όπως πάντα!).

Δεν θέλω να μονοπωλήσω το θέμα (γιαυτό και δεν θα μπω στον "πειρασμό" να απαντήσω στα πολύ ενδιαφέροντα που αναφέρθηκαν μετά την τελευταία μου δημοσίευση), οπότε θα κλείσω με αυτό μόνο: όλα τα μέλη του φόρουμ πρέπει να πάρουν μέρος στη συζήτηση που διεξάγονται στο συγκεκριμένο θέμα! Μην είστε απλοί παρατηρητές, δηλώστε "βροντερό" παρόν με την ενεργό συμμετοχή και την κατάθεση των απόψεων σας!
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX
 
Δημοσιεύσεις: 639
Εγγραφή: 14 Δεκ 2008, 00:41
Τοποθεσία: Κατερίνη
Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό Phantomas » 04 Ιουν 2009, 18:50

Nisok έγραψε:Πολύ καλή ιδέα. Μπορεί να μας πεί κάποιος adm σε τι ποσοστό των χρηστών (επί του συνόλου) οδηγεί αυτή η ρήτρα?

Αν δεν είναι adm πειράζει; :P
Είναι 2361 μέλη με <10 δημοσιεύσεις εκ των οποίων τα 1258 με καμία δημοσίευση.
564 μέλη που μπορούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις στο IRC σύμφωνα με την πρόταση του ορίου των 10 δημοσιεύσεων
Δηλαδή το 19,28% του συνόλου των μελών μπορεί να συμμετέχει σύμφωνα πάντα με την παραπάνω πρόταση των 10 δημοσιεύσεων.

Edit:
Πάρτε και πιτούλα :P lol
Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από Phantomas και 04 Ιουν 2009, 19:13, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Phantomas
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2008, 15:57
IRC: Phantomas
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό bullgr » 04 Ιουν 2009, 18:59

Phantomas έγραψε:Δηλαδή το 19,28% του συνόλου των μελών μπορεί να συμμετέχει σύμφωνα πάντα με την παραπάνω πρόταση των 10 δημοσιεύσεων.

Εγώ θα προτιμούσα και μια επιπλέον ασφαλιστική δικλείδα: Να είναι κάποιος εγγεγραμμένος για τουλάχιστον 3 μήνες και να έχει πάνω από 10 δημοσιεύσεις... Είναι λίγο άδικο να μπαίνει κάποιος αυθημερόν, να ποστάρει 10 δημοσιεύσεις του τύπου "μπράβο πολύ ωραίο", "ευχαριστώ πολύ", "δεν δουλεύει η webcam; Βάλε windows" (το είδαμε και αυτό) και μετά την ίδια μέρα να ψηφίζει για σημαντικά ζητήματα της κοινότητας που και η παραμικρή ψήφος έχει την βαρύτητά της...

Γι' αυτό είχε προταθεί παλαιότερα το Άτυπο Συμβούλιο, ώστε να έχουν την τύχη της κοινότητας τα άτομα που ξεχωρίζουν με την προσφορά τους... Αλλά καλώς ή κακώς απορρίφθηκε ως αντιδημοκρατική μέθοδος... Αλλά μην πάμε τώρα και στην άλλη άκρη και να επιτρέπουμε να ψηφίζει και "η κουτσή Μαρία"...

Όλο των άκρων είμαστε... :lol: Δεν γίνεται να υπάρξει μέση λύση;
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1853
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 21:45
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό ftso » 04 Ιουν 2009, 19:12

@rizitis 10 είναι πολύ λίγες. Δηλαδή σου λέω καλημέρα και με εμπιστεύεσαι?

Νομίζω η πρόταση του @bullgr είναι πολύ καλή. Μπορούμε να έχουμε μια αναλογία μεταξύ του χρόνου εγγραφής και των δημοσιεύσεων.

Τα πρώτα 25 μέλη είναι λίγο περιοριστικό όντως.
Ελάχιστοι μήνες εγγραφής:3 και ελάχιστα ποστ:100 είναι καλά?
Αυτό δείχνει ότι και είναι ενεργός ο άλλος... ;)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6409
Εγγραφή: 12 Μάιος 2008, 13:40
Τοποθεσία: Αθήνα
IRC: ftso
Εκτύπωση

Re: ΚΑΝΟΝΕΣ οργάνωσης-λειτουργίας της ομάδας του φόρουμ

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 04 Ιουν 2009, 19:13

προσωπικά συμφωνώ με την πρόταση του bullgr ^

εδιτ: είναι πολλά 100 ποστ παιδιά για 3 μήνες..
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 849
Εγγραφή: 10 Μάιος 2008, 20:29
Τοποθεσία: Χανιά
Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

  • ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά