Συντονιστής: konnn
filippos.xf έγραψε:taratatzoum καλά τα λες αλλά όλη δεν είναι δήθεν (δεν είπες κάτι τέτοιο απλά εγώ κάνω μια επισήμανση), δεν είναι όλα είτε τέλεια είτε χάλια. Πάντως μια πληροφορία είναι απλά πληροφορία, το να την δείχνουμε σε φίλους-γνωστούς έστω απλά για να συζητήσουμε δεν είναι κάτι κακό. Έχεις δίκαιο γιατί και στο οικολογικό ρεύμα υπάρχουν δήθεν προσπάθειες που μεταφέρουν ψευδαισθήσεις στον κόσμο και αυτοί τα οικονομάνε, από την άλλη... με την καχυποψία μας δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η τάδε εταιρία είναι "ψεύτικη" δίχως αποδείξεις εκτός αν έχουμε.
Αυτό που με εκφράζει και συμφωνώ απόλυτα είναι αυτό που είπες <<η οικολογία είναι στην συνείδηση του κάθε ενός μας και όχι στα κανάλια και τους "βόθρους">>, επειδή μου αρέσει πολύ το ομαδικό και συνεργάσιμο κλίμα έχω συνηθίσει να μοιράζομαι τέτοια πράγματα με συνανθρώπους με σκοπό να γίνουν πράξεις.
Πολλές φορές τα πράγματα είναι απλά αλλά οι άνθρωποι τα κάνουν δύσκολα!
taratatzoum έγραψε:filippos.xf να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα, τα ελληνικά μου είναι χειρότερα από τα δικά σου σίγουρα, απλά εκεί που έγραψες "όλη"
μάλλον ήθελες να γράψεις "όλοι". Και ναι λοιπόν δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στο ίδιο τσουβάλι και στον ίδιο βόθρο βουτηγμένοι...
Ούτε κάνω προσωπική επίθεση σε εσένα επειδή άνοιξες το θέμα και το προβάλεις, ενημερώνεις συνέχεια...
Δεν μπορώ να αφήσω όμως το θέμα αναπάντητο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η άλλη άποψη εδώ πέρα γραμμένη, ειδικά για τους πιτσιρικάδες που διαβάζουν και μένουν με τις εντυπώσεις...
taratatzoum έγραψε:Το να μου ζητάς αποδείξεις για το ότι μεγάλες εταιρίες μιζάρουν δημοσιογράφους για να προβάλλουν θέματα οικολογίας ώστε να εκβιάζουν μετά το "σύστημα" και να παίρνουν δουλειές δεν είναι τόσο πρακτικό. και να τις είχα δηλαδή (που δεν τις έχω) , δεν θα τις έγραφα σε ένα φόρουμ για ΕΛΛΑΚ ....
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια θα σε ρωτήσω, και μην μου πεις ένας σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες....
taratatzoum έγραψε:Δουλειά μας δεν είναι να να αντικαταστήσουμε το σχολείο το οποίο θα έπρεπε να δημιουργεί οικολογική συνείδηση από τα παιδικά χρόνια στο άνθρωπο... αλλά εντάξει δεν θα κάτσουμε και με σταυρωμένα χέρια να παρατηρούμε το εξαθλιωμένο σύστημα να αρμέγει τις σάρκες μας και της φύσης γενικότερα.
Διαφωνώ όμως ότι αυτό θα γίνει μέσα από τηλεοπτικές παραγωγές μεγαλοεπιχειρήσεων και των μεγαλοϋπαλλήλων τους.
Ναι είναι απλά τα πράγματα, αλλά τα απλά πράγματα είναι τα πιο δύσκολα...
Διότι το οικολογικό ρεύμα(όπως το ονόμασες) πατρονάρετε από όλους αυτούς που σου λέω.
taratatzoum έγραψε:Παρόλα αυτά αν είναι να συζητάμε για να συζητάμε τότε οκ, αν θέλουμε όμως να βγάλουμε και κάτι θετικό πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά από αυτό το "οικολογικό ρεύμα" και να τους πούμε ότι:
Μην πιστεύετε τίποτα από ότι σας πουλάνε εκπομπές τηλεοπτικές, εφημερίδες, και μεγάλα blogs.
αυτοί είναι που κατέστρεψαν την οικονομία του τόπου, αυτοί είναι που έχουν κάνει τους γονείς σας να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ανάσα, αυτοί είναι που απομύζησαν όλες τις πρώτες ύλες του πλανήτη, κατέστρεψαν την φύση από τα βάθη των ωκεανών (που πετάνε τα ραδιενεργά απόβλητα) μέχρι τις κορυφές των Άλπεων (όπου κάνουν σκι και αφήνουν τις πορδές τους).
Οι ίδιοι τώρα πατάνε στο "ρεύμα της οικολογίας" και έρχονται να μας κάνουν τους τιμητές, σκοπεύουν να σας κάνουν ενσυνείδητους οικολόγους καταναλωτές, να καταναλώνεστε στην δουλειά σηλαδή την ημέρα και το βράδυ να καταναλώνετε τα οικολογικά τους προϊόντα...
Ό,τι υπάρχει στην φύση είναι καλό και τα πάντα μπορούν να υπάρχουν και να καταναλώνονται με μέτρο από τον άνθρωπο ο οποίος είναι μέρος αυτής, καλή χρήση μόνο πρέπει να γίνετε και με παρρησία πάνω από όλα.
Συμπέρασμα?
Ο κάθε ένας που έχει όρεξη και σπίθα μέσα του για ένα καλύτερο αύριο(αν υπάρχει αύριο) ας ψάξει μόνος του να ενημερωθεί για τα πάντα, η πληροφορία υπάρχει παντού και πληροφορία δεν είναι μόνο το ίντερνετ, ανοίξτε και κανένα βιβλίο...
Και μετά αποστασιοποιήμένος από μόδες, ρεύματα, και τα ρέστα ας κάνει πρώτα την αυτοκριτική του στην πράξη και μετά όλα τα άλλα βρίσκονται... δεν έχουμε ανάγκη από κανέναν για να μας καθοδηγήσει και να μας δώσει γραμμή συμπεριφοράς και ρεύματος, τους ακούμε όλους, παρατηρούμε τα πάντα, και έχουμε γνώμη και άποψη![]()
Ναι καταλαβαίνω... και εσύ φαίνεται ότι έχεις οικολογική συνείδηση.taratatzoum έγραψε:υγ. πιστεύω να κατάλαβες ότι δεν έχει να κάνει σε τίποτα το ποστ μου με την οικολογική σου αυτοσυνείδηση η οποία είμαι σίγουρος ότι είναι μεγάλη....![]()
filippos.xf έγραψε: Θα υπάρξουν πολλές και δύσκολες στιγμές, στιγμές που θα πέσεις αλλά όταν σηκωθείς...
taratatzoum έγραψε:Dum spiro spero