Προτάσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 31 Αύγ 2009, 22:32

Καλησπέρα Ubuntistes! :)
Εχθές το βράδυ μου ήρθαν δύο ιδέες τις οποίες ακόμα επεξεργάζομαι ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερες. Θα τις μοιραστώ μαζί σας και θα τις προτείνω όμως εδώ σήμερα, μπορούμε και να συζητήσουμε βέβαια για αυτές για να δούμε μήπως γίνεται να τις υλοποιήσουμε με ακόμα καλύτερο τρόπο. Εγώ μπορεί να έχω αυτές τις ιδέες αλλά και εσείς αν σκεφτείτε κάτι παραπάνω για την εξέλιξη αυτών των ιδεών κάντε ποστ γιατί τις θεωρώ ενδιαφέρων.

1) Να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με τα μέλη της κοινότητας, μέσα στην βάση δεδομένων το μόνο στοιχείο που θα αναφέρετε είναι από ποια πόλη είναι τα μέλη. Στην βάση θα γίνονται προσθήκη μόνο όσοι θέλουν, αν ΔΕΝ θέλουν να γίνουν προσθήκη πολύ απλά δεν θα γίνουν. Η βάση θα είναι ορατή σε όλους ανεξάρτητα αν είσαι διαχειριστής-συντονιστής ή απλό μέλος. Ο σκοπός της δημιουργίας μιας τέτοιας βάσης είναι απόλυτα για οργανωτικούς και πληροφοριακούς-ενημερωτικούς λόγους. Για παράδειγμα στην βάση δεδομένων θα φαίνεται ότι ο ftso είναι από την Θεσσαλονίκη και καθώς μια μέρα κοιτούσε την βάση είδε ότι από την Θεσσαλονίκη είναι και ο linuxman τον οποίο δεν γνωρίζει (λέμε τώρα), έτσι θα μάθει ότι είναι από την ίδια πόλη και ας μην γνωρίζονται... έτσι θα μάθει και ότι ο linuxman είναι θαυμαστής και χρήστης του αγαπημένου μας Ubuntu. Να υπάρχει ένας σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της κοινότητας http://www.ubuntu-gr.org/ ο οποίος θα οδηγεί σε αυτήν την βάση, δεν θα είναι απαραίτητο να είναι μέλος στο φόρουμ κάποιος για να δει την βάση και μέσα στην βάση θα αναφερόμαστε με το όνομα που έχουμε στο φόρουμ. Εκτός από αυτά που ήδη ανέφερα έτσι θα είναι πάρα πολύ εύκολο να δούμε σε ποια πόλη μένει το τάδε μέλος της κοινότητας. Με τέτοια ενημέρωση καθώς θα γεμίζει η βάση σιγά σιγά... μετά αυτόματα θα ανοίγουν οι "πόρτες" στα μέλη της κοινότητας για την υλοποίηση διάφορων ιδεών πιο εύκολα. Να ξανά τονίσω όμως για άλλη μια φορά ότι στην βάση να μπαίνουν μόνο όσα μέλη επιθυμούν κάτι τέτοιο και οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν να δίνεται η δυνατότητα να αφαιρεθούν από την βάση. Ίσως η προσθήκη του μέλους στην βάση θα ήταν καλό να γίνεται μέσω του προφίλ κάθε μέλους εδώ στο φόρουμ με κάποια νέα επιλογή, π.χ. θα έχει μια επιλογή ερώτηση "Θέλεις να προστεθείς στην βάση της κοινότητας; Ναι - Όχι".

2) Να έχουμε την δυνατότητα αποστολής ενός μηνύματος στα προσωπικά email των μελών της κοινότητας, εφόσον έχουν επιλέξει αυτοί να δέχονται μηνύματα από την κοινότητα. Τα μηνύματα θα αποστέλνονται από την ομάδα διαχειριστών-συντονιστών και το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα είναι για νέες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν σχετικά με το Ubuntu και το ΕΛ/ΛΑΚ, δεν έχει σημασία σε ποια πόλη της Ελλάδας θα είναι η εκδήλωση, happening, η παρουσίαση. Ο σκοπός της υλοποίησης αυτής της ιδέας είναι για ενημερωτικούς λόγους και για όσους ενδιαφέρονται. Τέτοια μηνύματα θα δέχονται μόνο όσα μέλη το επιθυμούν επιλέγοντας ίσως από το προφίλ στο φόρουμ αυτήν την επιλογή, π.χ. να υπάρχει μια ερώτηση "Επιθυμείς να λαμβάνεις μηνύματα από την κοινότητα για εκδηλώσεις; ΝΑΙ - Όχι". Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο αλλά εμένα ποτέ δεν μου ήρθαν μηνύματα από την κοινότητα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για εκδηλώσεις, happenings ή παρουσιάσιες. Τα μηνύματα θα στέλνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) με το οποίο γράφτηκε το μέλος στο φόρουμ και αν δεν θέλει άλλο να λαμβάνει τέτοια μηνύματα θα επιλέξει ΌΧΙ στο προφίλ του για αυτό το θέμα. Αν γίνει κάτι τέτοιο καλό είναι να δούμε και πόσες μέρες νωρίτερα πριν την εκδήλωση κτλ. θα στέλνονται αυτά τα μηνύματα.

Να προσθέσω ότι οι παραπάνω ιδέες αν υλοποιηθούν θα βοηθήσουν περισσότερο στην προσπάθεια που γίνεται με το Ubuntu-gr Marketing και μπορώ να ανοίξω σχετικό θέμα στην ενότητα. Κυρίως σε θέμα οργάνωσεις αυτές οι ιδέες θα βοηθήσουν πιστεύω αρκετά. Όμως μιλήστε ελεύθερα, αν έχετε εσείς κάποιες άλλες ιδέες πάνω στις δικές μου μπορούμε να τις εξελίξουμε και πιστεύω αυτή είναι η καλύτερη κατεύθυνση.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 31 Αύγ 2009, 22:38

To νούμερο 1 άτυπα υλοποιείται ήδη. Όσοι ασχολούνται με τα του marketing έχουν ήδη αναφέρει τουλάχιστον μια φορά την τοποθεσία διαμονής τους. Επίσης όσοι θέλουν να το έχουν συνέχεια κοινοποιημένο το έχουν κάνει μέσω του προφίλ τους.
Αν θέλεις να μαζευτούν πιο συστηματικά μπορεί να γίνει ήδη, δηλαδή δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη υποδομή. Ένα table σε κάποια thread είναι αρκετό.

Το 2 το δουλεύουν οι διαχειριστές για άλλο σκοπό αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για αυτό.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 31 Αύγ 2009, 22:45

Για το θέμα του χάρτη, με προαιρετική εισαγωγή στοιχείων, υπάχει η σελίδα
https://launchpad.net/~ubuntu-greek-users/+map
Υπάρχει σύνδεσμος από το http://www.ubuntu-gr.org που οδηγεί στη σελίδα αυτή. Είναι ο σύνδεσμος που λέει «Χάρτης χρηστών» στην αριστερή στήλη.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να προωθήσουμε τον χάρτη ώστε να έχουμε περισσότερα άτομα που θα ενημερώσουν τα στοιχεία τους.

Για το θέμα της επικοινωνίας με τα μέλη του φόρουμ μέσω αλληλογραφίας, προσπαθούμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα συντονιστών μια τέτοια ενέργεια.
Μας λείπει νομίζω ακόμα το κείμενο της επικοινωνίας, καθώς και μέρος του τεχνικού μέρους για την επικοινωνία (πως θα στείλουμε όλα τα γράμματα με αποδοτικό τρόπο).

Νομίζω ότι πρέπει να επισπευθεί η εισαγωγή σου στην συντονιστική ομάδα ;-).
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 31 Αύγ 2009, 23:45

1) Για την πρώτη μου ιδέα όσων αφορά με την βάση όπου θα συμπληρώνουν τα μέλη της κοινότητας την πόλη που μένουν απλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάτι ακόμα καλύτερο εκτός από αυτό --> Ελληνική ομάδα Ubuntu Marketing -Δηλώστε Συμμετοχή! θέμα το οποίο δημιούργησα εγώ. Για αυτό είχα αυτήν την ιδέα και έκανα αυτές τις σκέψεις, για να γίνει κάτι ακόμα καλύτερο και να μην χρειάζεται να ψάχνουμε στο συγκεκριμένο θέμα ανά σελίδες ώστε να βρούμε το ποστ που έκανε ο τάδε με το που μένει. Και δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που δεν συμπληρώνουν στο προφίλ τους που μένουν αλλά νομίζω ότι όταν επεξεργάστηκαν το προφίλ τους δεν σκέφτηκαν τότε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει στην προσπάθεια Ubuntu-gr Marketing (δεν το λέω με κακία, καμία σχέση απλά θεωρώ ότι αν είχαν σκεφτεί κάτι τέτοιο θα συμπλήρωναν το που μένουν ;) ). Θέλετε να δημιουργήσουμε έναν πίνακα (table) σε ένα νέο θέμα (thread) όπως πρότεινες εσύ Nisok ή να στρέψουμε την προσοχή μας στον χάρτη του launchpad; Μήπως θέλετε να κάνουμε και τα δύο (πίνακας+launchpad); Ξέρετε ρωτάω τώρα για να το δούμε μαζί το θέμα και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

2) Για το θέμα της επικοινωνίας με τα μέλη του φόρουμ μέσω αλληλογραφίας πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση, να το δούμε και αυτό το θέμα. Είτε πάρει κάποιο μικρό διάστημα είτε περισσότερο για να υλοποιηθεί καλό είναι στα σοβαρά να το έχουμε υπόψιν μας ώστε να υλοποιήσουμε μια τέτοια δυνατότητα-λειτουργία. ;) Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι παραπάνω με αυτό το θέμα πείτε μου τι να κάνω, πάντως ο τρόπος που παρουσίασα την ιδέα στο προηγούμενο μου ποστ πιστεύω είναι μια καλή διαμόρφωση της ιδέας. :)

simosx έγραψε:Νομίζω ότι πρέπει να επισπευθεί η εισαγωγή σου στην συντονιστική ομάδα ;-).

@simosx να σε καλά, όπως και να έχει εγώ σκέφτομαι και προσπαθώ να βρίσκω νέες ιδέες για να προωθήσουμε το Ubuntu και το ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα όσο καλύτερα γίνεται.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 01 Σεπ 2009, 01:05

Nisok έγραψε:Αν θέλεις να μαζευτούν πιο συστηματικά μπορεί να γίνει ήδη, δηλαδή δεν νομίζω να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη υποδομή. Ένα table σε κάποια thread είναι αρκετό.

Συμφωνώ με την δημιουργία αυτού του πίνακα :thumbup: , :idea: επίσης στο mail που λέει και ο filippos.xf μπορούμε να προσθέσουμε και έναν υπερσύνδεσμο που να οδηγεί στο νήμα με τον πίνακα (π.χ "Συμμετέχετε στην προώθηση του linux και του ΕΛΛΑΚ στην πόλη σας ").
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 15 Σεπ 2009, 19:21

Προτεινω την δημιουργια ενος threαd στην κατηγορια "Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες" στο οποιο να μπορουμε να postαρουμε φορμες τιμολογιων, προ-τιμολογιων, προσφορων, βιογραφικων, αρχειων αποθηκης, βιβλιων προσωπικου... προτυπα για καταλογους, αυτοκολλητα barcode ακομα και SQL schemas για την δημιουργια databases... Γενικα οτι εχει να κανει με την οργανωση ενος λογιστικου (και μη) γραφειου ή επιχειρησεις.

Ολα τα αρχεια να ειναι φτιαγμενα σε opensource προγραμματα (gimp, openoffice κτλ) και να υπαρχει αδεια χρησης, η οποια θα επιτρεπει την ελευθερη χρηση τους χωρις περιορισμους... χωρις ο δημιουργος τους να εχει οποιαδηποτε νομικη υποχρεωση... αλλα και αυτος που τα ποσταρει να ειναι υπευθυνος για τον αν τα προς δημοσιευση αρχεια ειναι "ελευθερα".

Πιστευω οτι ειναι αρκετα χρησιμο για ολους και αν "δουλεψει" θα βοηθησει πολλους προοθωντας ετσι και το ubuntu.

Ακουω αποψεις... :)
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό xqtr » 15 Σεπ 2009, 19:31

Μια αλλη προταση... (πολλες ιδεες εχω σημερα :mrgreen: )... να συγκεντρωσουμε ολα τα στοιχεια των linux lugs (στην Ελλαδα) τα οποια θα περιεχουν και το στιγμα (γεωγρ.μηκος & πλατος) με σκοπο να φτιαξουμε ενα αρχειο καταλληλο για τα προγραμματα gps navigation. Το αρχειο μπορουμε να το στειλουμε στο http://www.gpspocketpc.gr/phpbb/ και να το συμπεριλαβουν στα POIs που εχουν. Ετσι, θα υπαρχει και μια εμμεση διαφημιση του linux γενικοτερα και θα μπορουν οσοι θελλουν να συμμετεχουν πιο ευκολα στα διαφορα meetings... αφου πλεον δεν θα υπαρχει η δικαιολογια... οτι "ξερεις... ειμαι απο μακρια.. και δεν ξερω τους δρομους..." ....χαχαχα :lol: :lol: :lol:
O χειμώνας έρχεται...
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο │ Προγραμματισμός: Ναι (Delphi/Lazarus) │ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 14.04 σε Acer Aspire 5520
Προδιαγραφές ⇛ AMD Turion 1.8GHz │ 1GB │ ATI X700 │ Broadcom BCM4318 │LCD 15.4"
Άβαταρ μέλους
xqtr
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Σεπ 2009, 00:59

xqtr έγραψε:Προτεινω την δημιουργια ενος threαd στην κατηγορια "Εφαρμογές για Γραφείο / Γραφιστική / Επιστήμες" στο οποιο να μπορουμε να postαρουμε φορμες τιμολογιων, προ-τιμολογιων, προσφορων, βιογραφικων, αρχειων αποθηκης, βιβλιων προσωπικου... προτυπα για καταλογους, αυτοκολλητα barcode ακομα και SQL schemas για την δημιουργια databases... Γενικα οτι εχει να κανει με την οργανωση ενος λογιστικου (και μη) γραφειου ή επιχειρησεις.

Ολα τα αρχεια να ειναι φτιαγμενα σε opensource προγραμματα (gimp, openoffice κτλ) και να υπαρχει αδεια χρησης, η οποια θα επιτρεπει την ελευθερη χρηση τους χωρις περιορισμους... χωρις ο δημιουργος τους να εχει οποιαδηποτε νομικη υποχρεωση... αλλα και αυτος που τα ποσταρει να ειναι υπευθυνος για τον αν τα προς δημοσιευση αρχεια ειναι "ελευθερα".

Πιστευω οτι ειναι αρκετα χρησιμο για ολους και αν "δουλεψει" θα βοηθησει πολλους προοθωντας ετσι και το ubuntu.

Ακουω αποψεις... :)

Καλή ιδέα σου , έχει ήδη κάτι , ξεκίνα και λογικά κάτι θα βρεθεί να ανεβάσει και κάποιος άλλος .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 16 Σεπ 2009, 12:27

Ασχετο : έχω παρατηρήσει σε αρκετά φόρουμς ότι υπάρχει αρίθμηση των posts σε κάθε νήμα. Η πρακτική αξία είναι ότι σε μεγάλες συζητήσεις και επαναλαμβανόμενα posts από συγκεκριμένα μέλη μπορεί να γίνονται παραπομπές σε συγκεκριμένες απαντήσεις χωρίς τις παραθέσεις, και διευκολύνονται πολλαπλές παραπομπές επίσης (και οικονομία στο server...).

Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να γίνει και εδώ κάτι τέτοιο;
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 16 Σεπ 2009, 12:34

kzlazy έγραψε:Ασχετο : έχω παρατηρήσει σε αρκετά φόρουμς ότι υπάρχει αρίθμηση των posts σε κάθε νήμα. Η πρακτική αξία είναι ότι σε μεγάλες συζητήσεις και επαναλαμβανόμενα posts από συγκεκριμένα μέλη μπορεί να γίνονται παραπομπές σε συγκεκριμένες απαντήσεις χωρίς τις παραθέσεις, και διευκολύνονται πολλαπλές παραπομπές επίσης (και οικονομία στο server...).

Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να γίνει και εδώ κάτι τέτοιο;

(αν κατάλαβα καλά τι εννοείς) υπάρχει δυνατότητα παραπομπής σε συγκεκριμένη δημοσίευση.. ο κάθε τίτλος δημοσίευσης είναι και σύνδεσμος προς τη δημοσίευση.. Για παράδειγμα η δική σου δημοσίευση είναι η: viewtopic.php?f=2&t=2&p=69930#p69928
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά