Χμμ για σχολιαστε αυτό

...χαλαρή κουβεντούλα, γενικός σχολιασμός, φιλοσοφικές συζητήσεις, meeting point / γνωριμία

Συντονιστής: konnn

Re: Χμμ για σχολιαστε αυτό

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 15 Σεπ 2009, 12:48

Guys αφού πιάσαμε το Θέμα της μαζοποίησης μου ήρθε το ένα κείμενο που Παπανούτσου περι αυτού στην Έκθεση της τρίτης Λυκείου. Για να ξεφύγουμε από αυτό πρέπει να έχεις "ανδρεία και εντιμότητα". Απα για να ξεφύγουμε από την μάζα πρέπει να δούμε πέρα από αυτή. Αν το καταφέρουμε τότε μπορούμε να γίνουμε ηγέτες.

ποιος μπορεί και θέλει να φύγει από την μάζα;
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 15 Σεπ 2009, 18:54

Οι θεματικοί κύκλοι είναι εξαιρετικό βιβλίο (που δίνεται σε μαθητές λυκείου) που ανοίγει τους ορίζοντες του ανθρώπου (από 15 ως 105 χρονών). Πραγματικά μορφώνει. Αν οι μαθητές διάβαζαν αυτό το βιβλίο στον ελεύθερο τους χρόνο (1-2 κείμενα την ήμερα) αντί να βλέπουν τηλεόραση ή έστω πιο λίγη από αυτήν που βλέπουν, τότε η νέα γενιά δεν θα χαρακτηριζόταν όπως ο σημερινός ελληνικός λαός (όπως προείπαμε/-τε ) "ουδέτερος" "μπερδεμένος" "τηλε(ορασο)κατευθυνόμενος" "του γρήγορου και εύκολου χρήματος". Εδώ έχουν και την ευθύνη τους και οι καθηγητές/παιδαγωγοί (για των οποίων το ρόλο έχει το βιβλίο ένα κείμενο)

Όπως είπα είναι το βιβλίο είναι για 15 ως 105 ετών, σας προτρέπω να το διαβάσετε
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 15 Σεπ 2009, 21:32

Ναι δίκιο έχεις αλλά αν το υπουργείο πιέζει να βγει η ύλη και να μην φροντίζει στην ποιότητα και τον τρόπο μετάδοσης, η προτεραιότητα των καθηγητών είναι να τελειώσουν την ύλη και έτσι δεν ενθαρίνουν η δεν ασχολούνται με τα έξτρα συνοδευτικά βιβλία πχ Θεματικοι κυκλοι γι αυτό οι μαθητές προτιμούν κάτι ποιο ενδιαφέρον όπως TV αν τη ύλη ήτο λιγότερη και η εκπαίδευση καλύτερη. Ειδηκά στην τρίτη λυκείου που η παπαγαλία είναι βασιλιάς!
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 15 Σεπ 2009, 22:15

Δεν είπα να βάλουν τους μαθητές να το διαβάσουν υποχρεωτικά,είπα μια συμβουλή που θα μπορούσαν να δώσουν ως παιδαγωγοί γιατί παιδαγωγός δεν είναι μόνο να τελειώσεις την ύλη, να μάθεις στους μαθητές αυτά που πρέπει να μάθουν (που είναι εντός ύλης) παιδαγωγός είναι και αυτός ο άνθρωπος που θα βοηθήσει τον νέο να βρει το σωστό δρόμο για να ολοκληρώσει τον χαρακτήρα του και να αποκτήσει τις σωστές ηθικές αξίες.
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 17 Σεπ 2009, 03:53

c7p έγραψε:παιδαγωγός είναι και αυτός ο άνθρωπος που θα βοηθήσει τον νέο να βρει το σωστό δρόμο για να ολοκληρώσει τον χαρακτήρα του και να αποκτήσει τις σωστές ηθικές αξίες.

Περα απο το περιεχομενο των βιβλιων που ακολουθουν τα παιδια απο δημοτικο-γυμνασιο-λυκειο, ας σχολιασω το αυτο ^
Στην θεωρια, αυτο ειναι. Εχεις ομως μια εικονα της ελληνικης πραγματικοτητας στο θεμα; Ρεαλιστικης οχι ουτοπικης.

way of topic αλλα time out ειναι ...
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 17 Σεπ 2009, 15:05

Off topic:
Στο θέμα μπορώ να έχω μια ρεαλιστική εικόνα μιας και είμαι μαθητής. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει πολλούς παιδαγωγούς με την σημασία της έννοιας (όχι πάνω από 2-3).
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mrjack » 17 Σεπ 2009, 16:14

c7p έγραψε:Off topic:
Στο θέμα μπορώ να έχω μια ρεαλιστική εικόνα μιας και είμαι μαθητής. Μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει πολλούς παιδαγωγούς με την σημασία της έννοιας (όχι πάνω από 2-3).

Εν μερει ειναι πραγματικη αν και μερικη. Η γενικοτερη εικονα ειναι κακη imho. Οπως και η παιδεια μας.
Άβαταρ μέλους
mrjack
seniorTUX
seniorTUX

IRC: mrjack
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 19 Σεπ 2009, 11:05

Άστο φίλε η παιδεια έχει τα μαυρα τα χάλια τηςαπό που να την πάρεις βρωμά από παντού γενικά το σύστημα θέλει να φιαχτεί εξ ολοκλήρου από την αρχή :!: Ποιος έχει τα κοτσια να το κάνει;
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 19 Σεπ 2009, 13:10

pc_magas έγραψε:Άστο φίλε η παιδεια έχει τα μαυρα τα χάλια τηςαπό που να την πάρεις βρωμά από παντού γενικά το σύστημα θέλει να φιαχτεί εξ ολοκλήρου από την αρχή :!: Ποιος έχει τα κοτσια να το κάνει;

Πράγματι έτσι είναι!
Και τα αποτελέσματα τα λουζόμαστε σε καθημερινή βάση.

Η σωστή ερώτηση θα ήταν, ποιος τραβάει ζόρι να το κάνει;
Οι συνειδητοποιημένοι μαθητές, οι γονείς με παιδιά στο σχολείο;
Πώς; Με καθημερινή παρακολούθηση και προσωπική πίεση στους άχρηστους δασκάλους.
Οι πολιτικοί ταγοί μας πάντως, όχι! Όλοι τους, ανεξαιρέτως...
(Ψάξτε να βρείτε που φοίτησαν αυτοί και που φοιτούν τα παιδιά τους σήμερα)
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 19 Σεπ 2009, 13:38

Ο καθένας δεν μπορει να την αλλάξει αλλά όλοι μαζι μπορούμε ένα καλύτερο μέλλον αλλά έλα ντε που οι κλέφτες ψηφίζουν κλέφτες γι αυτό ας μαν ψηφίσουν κλέφτες
Οι υπολογιστές μου:
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Περί ανέμων