Αθόρυβος server

...hardware-drivers για servers & thin clients(web, ftp, κλπ)

Συντονιστής: the_eye

Re: Αθόρυβος server

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 27 Αύγ 2009, 01:11

Eυχαριστώ για τις συμβουλές! Θα το ψάξω το θέμα, γιατί ο θόρυβος δεν υποφερέται :lol:
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 27 Αύγ 2009, 22:13

Ας πω κι εγώ τη γνώμη μου...

Εξαρτάται πρώτα απ' όλα γιατί το θέλεις. Θα σου δώσω τη δική μου λύση για το NAS που έχω.

Σύνθεση
Κουτί: microATX (κάτι πολύ μικρά που τα πουλούσε η ALTEC - πριν καμιά 8ετία)
Επεξεργαστής: PIII - 866
RAM: 96MB
LAN Card: 10/100 Linksys και σύντομα Gigabit
Boot Media: CF 128MB με μετατροπέα για IDΕ
HDD: 1 WD 160GB ATA και πολύ σύντομα 2 χ WD 1GB softRAID1 SATA με controller.
Τροφοδοτικό: mini ATX 220WATT
VGA: ούτε που με νοιάζει μιας και είναι server-οειδές (οπότε onboard)
Ψύξη: 1 ανεμιστήρας που βρήκα τυχαία κάτω απο 26db

Αυταααα...

Αφαιρώντας τον ανεμιστήρα απο τον επεξεργαστή και βάζοντας μια μεγάλη ψήκτρα πάνω του' ο αθόρυβος ανεμιστήρας είναι πίσω στο κουτί "καρφωμένος" οπότε δημιουργεί ένα αεράκι που αρκεί για την μεταφορά της ζέστης έξω.

Τρέχει FreeNAS και κάνει πολλά. Ο θόρυβος; H Compat Flash δεν κάνει :mrgreen: ... το τροφοδοτικό δεν ακούγεται, το ανεμιστηράκι το ίδιο. Τους δίσκους έχει επιλογή να απενεργοποιούνται κάθε 10 λεπτά απραξίας οπότε...

Επειδή όμως είναι μάλλον δύσκολο να βρεις Pentium III θα σου πρότεινα μια μητρική με ATOM
Όσον αφορά τους δίσκους (που συνήθως αυτοί είναι που έχουν εκνευριστικό θόρυβο) αν περάσεις μια βόλτα απο το Site της Western Digital (η προσωπική αγαπημένη μου) θα βρείς τα Part Number που σου προτείνει για αθόρυβα μηχανήματα και χαμηλή κατανάλωση.

Καλη επιτυχία και να μας ενημερώνεις γιατί μερακλώνουμε με κάτι τέτοια! :mrgreen:
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 27 Αύγ 2009, 22:37

g00fy έγραψε:αν περάσεις μια βόλτα απο το Site της Western Digital (η προσωπική αγαπημένη μου) θα βρείς τα Part Number που σου προτείνει για αθόρυβα μηχανήματα και χαμηλή κατανάλωση.

Αυτοί συνήθως έχουν το όνομα Green, ενώ των υψηλών επιδόσεων και φυσικά πιο θορυβώδες είναι οι Black. Πάντα σε western digital.
(Οι ενδιάμεσοι νομίζω πως είναι οι Blue)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kdihalas » 30 Σεπ 2009, 14:01

Λοιπόν αυτό που θες έψαχνα και εγώ και κατέληξα σε αυτήν την λύση.

--Μητρική Asus με Intel Celeron 220 (αρκετά γρήγορος για home server smb,php,apache,mysql,torrents, κ.ά) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522735
--2 gb ram (ότι θες δικό σου θέμα)
--Κουτί http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911132 το τροφοδοτικό του είναι μικρό αλλα σηκώνει πολλά πραγματάκια.
--2 seagate barracuda 1tb ο ένας http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301686

αυτά δεν νομίζω οτι λείπει κάτι

έχει και μικρή κατανάλωση ρεύματος συμαντικό για home server και είναι εντελώς αθόρυβο βάζεις το αυτί σου οπως είπε και ο bullgr..
kdihalas
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sokoban4ever » 30 Σεπ 2009, 15:12

Πάντως ο πιο οικονομικός τρόπος είναι να έχεις τον server σε κάποιο άλλο δωμάτιο όπως στην τουαλέτα ;)
αν δεν έχει ιδιαίτερη υγρασία βέβαια...

και μιας και λέμε για server ...
Ξερει κανείς το ακριβές link που μπορώ να πάω και να ανοίξω τις κλειστές πόρτες της otenet γιατί με έχει τρελάνει
είναι όλα κλειστά ... από το pc μου τέρμα δεν μπορώ να κάνω σωστό port forwarding ...
Ότι link και να βρώ στο google δεν με βγάζει στην σωστή διέυθυνση της otenet ή connex ή και εαν με βγάζει
δεν λειτουργεί τίποτα στα απαρχαιωμένα τους site.... :thumbdown:
Επίσης το να έχεις server στο σπίτι για προσωπική χρήση δεν σπάει κανένα σημφωνιτικό με isp κλπ σωστα
παρακαλώ διαφωτίστε με .
Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ζωή και όσο θα ζούμε θα προσπαθούμε να την αποκτήσουμε ακόμα και αν πεθάνουμε προσπαθώντας, και αν κάποια στιγμή λιγίσουμε έχουμε το επίπεδο να πούμε κουράστηκα λίγο να ,να ξαποστάσουμε , ώστε να συνεχίσουμε πάλι δυνατοί ξανά.

Μήνυμα με αγάπη και αληλλεγγύη σε όλους τους ανθρώπους από όλους τους λαούς , ιδίως του Ελληνικού.
Άβαταρ μέλους
sokoban4ever
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 30 Σεπ 2009, 15:53

Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kon_nos » 30 Σεπ 2009, 17:14

Πριν μια εβδομάδα απέκτησα έναν παλιό η/υ Celeron D 2,4GHz, και 256 RAM. Τον βρήκα από μια εταιρεία που τον είχε για πέταμα επειδή δεν έπαιρνε αναβάθμιση. Του έβαλα FreeNAS και τον έκανα file server και downloader. Ίσα που ακούγεται το ανεμιστηράκι του.

Ηθικό δίδαγμα: Όσο πιο παλιός τόσο πιο αθόρυβος. :mrgreen:

Off topic:
ΥΓ>Μόλις έγινα punk tux. Yo.
Εγκατάσταση των OpenGL headers σε Ubuntu
«Tων πολλών επιδίωξη η Ηδονή, των εκλεκτών η Δόξα, των δ’ επιλέκτων η Αρετή» - Αριστοτέλης
Άβαταρ μέλους
kon_nos
dudeTUX
dudeTUX

IRC: kon_nos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 30 Σεπ 2009, 18:03

bullgr έγραψε:
simosx έγραψε:Είναι σχετικά αθόρυβοι (π.χ 26dB).

Αθόρυβο το λες αυτό;;;

Μετρησεις με επαγγελματικο ντεσιμπελομετρο (οχι τα πολυμετρα που εχουν και ντεσιμπελομετρο, εχω καει επαγγελματικα και πηγα και τα εσκασα οταν απειληθηκα με μυνησεις...):

Κουζινα με την πορτα κλειστη (μενω σε ησυχη γειτονια).

Κυριος θορυβος το ψυγειο, που ειναι αρκετα αθορυβο: 40,5 dB

Γραφειο: 1 laptop, ενα desktop και το χειροτερο 1 ups. 48,1 dB

Γραφειο δικο μου: 1 desktop (της υπογραφης μου). 38,8 dB

Στις μετρησεις που καναμε (ηταν μια κρεββατοκαμαρα και ο πελατης παραπονιοταν οτι ο θορυβος απο την καμιναδα του καλοριφερ ηταν ενοχλητικος το βραδυ), το baseline, χωρις το καλοριφερ, στην εξοχη, με ολες τις πορτες και τα ρολλα κλειστα, ουσιαστικα μονο τις αχνες αναπνοες μας, ηταν 28 και κατι.

Βεβαια βαζω στοιχημα, οτι αν ακουτε τον υπολογιστη, τα 25 τα ξεπερναει ανετα.

Φιλικα

ΜακηςΜ
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό g00fy » 01 Οκτ 2009, 13:31

Off topic:
MakisM1 έγραψε:
Spoiler: show
Μετρησεις με επαγγελματικο ντεσιμπελομετρο (οχι τα πολυμετρα που εχουν και ντεσιμπελομετρο, εχω καει επαγγελματικα και πηγα και τα εσκασα οταν απειληθηκα με μυνησεις...):

Κουζινα με την πορτα κλειστη (μενω σε ησυχη γειτονια).

Κυριος θορυβος το ψυγειο, που ειναι αρκετα αθορυβο: 40,5 dB

Γραφειο: 1 laptop, ενα desktop και το χειροτερο 1 ups. 48,1 dB

Γραφειο δικο μου: 1 desktop (της υπογραφης μου). 38,8 dB

Στις μετρησεις που καναμε (ηταν μια κρεββατοκαμαρα και ο πελατης παραπονιοταν οτι ο θορυβος απο την καμιναδα του καλοριφερ ηταν ενοχλητικος το βραδυ), το baseline, χωρις το καλοριφερ, στην εξοχη, με ολες τις πορτες και τα ρολλα κλειστα, ουσιαστικα μονο τις αχνες αναπνοες μας, ηταν 28 και κατι.

Βεβαια βαζω στοιχημα, οτι αν ακουτε τον υπολογιστη, τα 25 τα ξεπερναει ανετα.

Φιλικα

ΜακηςΜ

:bow: :bow: :bow: Άρχοντας!!! Αυτό θα πει τεκμηριωμένη απάντηση!!! :thumbup: ;)
Η/Υ: Intel Pentium DualCore / 2GB RAM / nVidia Geforce 8400GS / Ubuntu 10.04 64bit
Η/Υ: Toshiba Tecra R10-10S / Ubuntu 9.10 64bit

motd: May the source be with you!
g00fy@ubuntu-gr.org:~$ cat /etc/γνώσεις.conf
Linux:kuru (όχι guru) / Προγραμματισμός:Ναί / Αγγλικά:Καλά
Άβαταρ μέλους
g00fy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Servers & Thin Clients