Epirotes έγραψε:Κατά τ' άλλα θεωρώ ότι έγινε πολύς ντόρος για το τίποτα. Θεωρώ επίσης ότι για άλλη μια φορά όλοι οι "σκληροπυρηνικοί" και καλά λινουξάδες την πέφτουνε στην MS και τα λειτουργικά της με μόνο σκοπό να χλευάσουν και να αναδείξουν την δική τους τάχα ανωτερότητα. Ίσως τους πείραξε η σχετικά πετυχημένη πρεμιέρα των 7 σε σύγκριση με την σχετικά "προβληματική" πρεμιέρα των 9.10 και τώρα βγάζουν απωθημένα;

Προς τι τόσο μίσος και χαιρεκακία; Από πίτα που δεν τρως τι σε μέλλει κι αν είναι καμμένη;

Για να μην πω για τις δικές μας BSOD που δεν διαφέρουν σε τίποτα απ' αυτές του Μπιλάκου, γιατί το αποτέλεσμα το ίδιο είναι: νεκρώνει το σύστημα και θέλει επανεκκίνηση.
Οι μαύρες οθόνες του Μπιλάκου όπως λες διαφέρουν αισθητά από τις δικές μας, καθότι το πρόβλημα που αναφέρεται στο παρόν νήμα δεν λύνεται με μια επανεκκίνηση όπως αναφέρεις, αλλά με διαδικασίες που πολλές φορές καταλήγουν στην επανεγκατάσταση. Μπορεί να είναι εύκολο να εξισώνουμε τα προβλήματα αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και ισοδύναμα. Επίσης, η πετυχημένη πρεμιέρα των 7 όπως λες έχει να κάνει με καθαρά εμπορικούς λόγους, καθώς όπως αποδεικνύεται με το παρόν πρόβλημα και με το πρόβλημα της συνεχούς επανεκκίνησης κατά την αναβάθμιση από vista σε 7 (προβλήματα που αχρηστεύουν το σύστημα) αλλά και από χιλιάδες μαρτυρίες χρηστών ανά τω διαδίκτυο, τα windows7 είναι προβληματικότερα από το Karmic. Η αναφορά, λοιπόν, σε αποδεδειγμένα και άλυτα πολλές φορές προβλήματα μπορεί να μοιάζει με απωθημένο σ' εσένα, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Epirotes έγραψε:Δεν αμφιβάλλω, αλλά εσύ μιλάς για καθαρή εγκατάσταση κι όχι για αναβάθμιση. Και μη μου πεις ότι θα έπρεπε να ξέρω ότι συνιστάται να γίνεται καθαρή εγκατάσταση κάθε φορά. Το ξέρω, απλά ήθελα να δω αν το ρημάδι το κουμπί της αναβάθμισης δουλεύει σωστά.
http://www.ghacks.net/2009/10/26/endless-reboot-vista-to-windows-7-upgrade-problems/ http://arstechnica.com/microsoft/news/2009/09/microsoft-upgrade-to-windows-7-can-take-up-to-a-day.arsΑπ' ότι φαίνεται δεν έχει μόνο το Ubuntu προβλήματα αναβάθμισης. Το καλό είναι βέβαια ότι μια καθαρή εγκατάσταση του Ubuntu είναι πιο πλήρης από άποψη προγραμμάτων και γρηγορότερη από μια αναβάθμιση/εγκατάσταση windows7.
έγραψε:Καλώς ήλθες στον "όμορφο κόσμο (αγγελικά πλασμένο)" του καπιταλισμού και της (αν-)ελεύθερης αγοράς. Εγώ δεν είπα σε κανέναν να κάνει τουμπεκί, τουναντίον. Αλλά, το γεγονός ότι όλοι μας είμαστε εδώ κι είτε έχουμε μόνο Ubuntu είτε είμαστε πολυσυμπαντικοί (όπως καλή ώρα εγώ) αποδεικνύει ότι ο εκβιασμός των εταιρειών δεν είναι νομοτέλεια, όπως ήθελε να το παρουσιάσει το μέλος στο οποίο απάντησα.
Το γεγονός ότι εγώ αναγκάζομαι να αγοράζω έναν φορητό και να πληρώνω για το λειτουργικό που δεν θέλω να χρησιμοποιήσω, συγγνώμη αλλά είναι νταβατζιλίκι και καθαρός εκβιασμός, αφού μου λένε ουσιαστικά πλήρωσε τα windows για να πάρεις από 'δω το μηχάνημα ή αν δεν σ'αρέσει κόψε το λαιμό σου και πάρ' το απ' το εξωτερικό.
Το γεγονός ότι δεν μπορώ να κάνω e-banking στην τράπεζά μου επειδή υποστηρίζουν μόνο internet explorer είναι και αυτό εκβιασμός.
Το γεγονός ότι τα παιδιά μου τα μαθαίνουν στο σχολείο να εργάζονται μόνο πάνω σε κλειστού τύπου λογισμικά αντί να τα ωθήσουν προς την ελεύθερη ανταλλαγή δεδομένων και απόψεων όπως, υποτίθεται, κάνει το σχολείο, κάνει κι εμένα σαν γονέα να αγοράσω το κατάλληλο κλειστό λογισμικό ώστε να μπορεί το παιδί μου να κάνει τις εργασίες σου. Κι αυτό εκβιασμός είναι και μάλιστα αισχρός.
Μπορώ να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα άμεσου και έμμεσου εκβιασμού αλλά θα μακρυγορήσω.
Το γεγονός ότι υπάρχουν χρήστες που χρησιμοποιούν Ubuntu, Fedora κλπ αποδεικνύει όχι ότι ο εκβιασμός των εταιρειών δεν είναι νομοτέλεια, αλλά ότι τα πράγματα είναι δυνατόν να αλλάξουν. Απλά δεν τα αλλάζουμε.
έγραψε: Εγώ το μόνο που ζητάω εδώ μέσα, αλλά και στη ζωή μου γενικά, είναι λίγος σεβασμός. Όπως εγώ σέβομαι την άποψή σου να είσαι π.χ. "σκληροπυρηνικός" Λινουξάς, σεβάσου κι εσύ την δική μου επιλογή να είμαι πολυσυμπαντικός.
Κάποιος δλδ που δεν πάει τα windows και τα βρίζει και τα σιχαίνεται έτσι δίχως λόγο, από καθαρό κόλλημα και ας έχει άδικο, δεν σέβεται εσένα; Εφόσον δεν σου επιρρίπει ευθύνες και λέει απλά τη γνώμη του και ας την κρίνω εγώ κι εσύ λανθασμένη, καλά κάνει και την λέει. Δεν τίθεται θέμα σεβασμού εάν δεν σε προσβάλλει. Το γεγονός, λοιπόν, ότι κάποιοι χρήστες αφορίσανε τα windows είναι καθαρό δικαίωμά τους. Θωρώντας τους εσύ σκληροπυρηνικούς, τους βάζεις πρώτος σε καλούπι.
«Πολυσυμπαντικός» παραείναι εξευγενισμένη και παρεξηγήσιμη λέξη. Προτιμώτερο είναι το Dual Booter κι ας είναι αγγλικό.
Επίσης, προσβάλλεις ανθρώπους. μόνο και μόνο επειδή δεν βάζουν τόνους είτε επειδή κάνουν ορθογραφικά. Είναι σεβασμός αυτός; Και μια και το 'φερε η κουβέντα δεν υπάρχει στα ελληνικά το "σκληροπυρηνικός", αλλά το «σκληροπυρηνικός» . Ο πρώτος τρόπος γραφής είναι ξενικός. Είδες; Όλοι κάνουμε λάθη.
έγραψε:Δεν σου βάζει κανένας το πιστόλι στον κρόταφο. Καλώς ή κακώς σε καπιταλιστική κοινωνία ζούμε, σαφώς και τα μαγαζιά θα σπρώξουν εμπόρευμα που να αποφέρει κέρδος, αλλά δεν σε αναγκάζει κανένας ντε και καλά να βάλεις 7, τουλάχιστον όχι τον απλό, οικιακό χρήστη με απλές ανάγκες. Άλλο αν ο μέσος, απλός, οικιακός χρήστης με τις απλές ανάγκες συνήθως δεν έχει την σωστή ενημέρωση ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.
Δυστυχώς σου βάζουν πολλές φορές το πιστόλι στον κρόταφο. Τους τρόπους (μερικούς απ' αυτούς) τους ανέφερα παραπάνω. Επίσης, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ψηαφιακή ενημέρωση στη σημερινή κατά πολύ ψηφιακά λειτουργική κοινωνία, είανι κάτι που δεν πρέπει να το παίρνουμε ελαφρά.
Epirotes έγραψε:Όχι, η ανταλλαγή απόψεων κι επιχειρημάτων δεν είναι ασέβεια. Ασέβεια είναι να χλευάζεις κάτι που δεν χρησιμοποιείς καν.
Δλδ για να χλευάσεις κάτι πρέπει να το χρησιμοποιείς; Μα αν είανι άξιο χλευασμού γιατί να το χρησιμοποιήσεις καν; Συγγνώμη αλλά εδώ εκπίπτεις σε καθαρά λάθος λογικής. Μόνο κάτι το οποίο θεωρείς ανάξιο να χρησιμοποιείς, έχεις δικαίωμα να χλευάζεις και όχι το αντίθετο.