Το ελληνικό μπλογκ Yet Another Greek Linux Blog

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

Re: Το ελληνικό μπλογκ Yet Another Greek Linux Blog

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 21 Αύγ 2010, 13:43

Πολύ καλή δουλειά kigk! Συνέχισε έτσι... Έπρεπε κάποιος να κάνει αυτή τη δουλειά! Και χαίρομαι που όποτε και να μπω όλο και κάποιο αρθράκι έχεις σκαρώσει...
Βοηθητικά, επειδή δεν ξέρω αν το έχεις υπόψη σου, υπάρχει το http://www.ubuntu-news.net/ το οποίο έχει τίτλους από διάφορα site που αφορούν το ubuntu και είναι πολύ καλή πηγή ειδήσεων!
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kigk » 22 Αύγ 2010, 14:19

Ευχαριστώ παιδιά. Κοινότυπο, μα ευχαριστώ. Καμιά φορά τα λόγια καλά η κακά, δίνουν ερεθίσματα για κάτι καλύτερο.
Φίλτατε emmsarri, ναι το ξέρω το συγκεκριμένο και μάλιστα είχα κι' επαφή προ καιρού μαζί τους, μα βγάζουν μόνο Αγγλόφωνα blogs.
Είναι κάτι που δε μ' ενδιαφέρει, το να γυρίσω το blog στ' Αγγλικά.
Ξενόγλωσσα blogs υπάρχουν μυριάδες. Ελληνικά όμως όχι. Και που ν' απευθύνονται άμεσα στον Ελληνα χρήστη.
Ναι μ' "ενοχλεί" λίγο κάποιες φορές, όταν βλέπω εκεί θέματα, που πρωτοδημοσιευτηκαν στο YAGLB, να προβάλλονται σα θέματα άλλων blogs,
μα τι να κάνουμε? That's web life!
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό emmsarris » 23 Αύγ 2010, 22:00

Βασικά εγώ το ανέφερα ως πηγή, για να εμπλουτίσεις, αν ήθελες, περισσότερο το site σου (αν μπορεί να γίνει αυτό!) επειδή συγκεντρώνει πληροφορίες από πολλά blog και portal, και είναι πιο γρήγορη η ενημέρωση. Αλλά αφού το ήξερες ήδη δώρον-άδωρο...
Spoiler: show
⇛ Linux:Μαθαίνω┃Προγραμματισμός:DVF77 :lol: στη σχολή┃Αγγλικά:Καλά┃Ιταλικά:Μέτρια┃Γαλλικά:Λίγα
Desktop ubuntu 20.04
Intel Celeron G3900@2.8GHz┃8GB RAM(2400MHz)┃AsRock H110M-HDV┃LG 22MT84DFs@1920x1080
Laptop ubuntu 20.04
HP Probook 430 G2: Intel Core i5 4200 @1,7GHz┃Intel HD 4400┃8GB RAM DDR3(1600MHz)┃1TB SSD SAMSUNG 860 EVO
Άβαταρ μέλους
emmsarris
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kigk » 24 Αύγ 2010, 12:33

emmsarris έγραψε:Βασικά εγώ το ανέφερα ως πηγή, για να εμπλουτίσεις, αν ήθελες, περισσότερο το site σου (αν μπορεί να γίνει αυτό!) επειδή συγκεντρώνει πληροφορίες από πολλά blog και portal, και είναι πιο γρήγορη η ενημέρωση. Αλλά αφού το ήξερες ήδη δώρον-άδωρο...

Δωρο-αδωρο οχι, αν σκεφτεις ποσοι αλλοι εδω το μαθανε, που ισως δε το ξερανε!
Ναι, καταλαβα τη προθεση σου να βοηθησεις δινοντας μου το link, απλα... ξεφυγα λιγο κι' εγραψα κατi παραπανω... :P

Και για να κανουμε και λιγη κουβεντουλα:
Η αληθεια παντως ειναι πως εκει εξω υπαρχουν αμετρητες εφαρμογες ετοιμες και σε deb πακετα μαλιστα, που αργα η γρηγορα καποιες θα τις δουμε και στο Launchpad.
Και αυτες "κυνηγαμε" πιο πολυ.
Δε ξερω αν ειναι λαθος το σκεπτικο μου, μα εχω σκοπο να δωσω μια εμφαση σε αξιολογες εφαρμογες που κανουν να συνεργαζεται το pc μας με το κινητο, οπως και σε αυτο που λεμε γρηγορες εφαρμογες (που δεν εχουν πολλες εξαρτησεις) και φυσικα σε art-work και τα πιο αξιολογα cloud βοηθηματα.
Ακομα μ' εκπληξη διαπιστωσα πως απο το Gnome και KDE look, Devian Art μα και σε αρκετες ακομα Linuxοσελιδες υπαρχουν Ελληνικες δουλειες.
Αυτες παλι θελουμε να προβαλουμε.
Να σας δωσω ενα παραδειγμα τι συμβαινει καποιες φορες. Ας πουμε πως εχουμε δυο παρομοια σκριπτ η εφαρμογες ανεβασμενα (π.χ) στο Gnome Look.
Η μια ειναι Ελληνικη η αλλη Αγγλικη. Και οι δυο αξιολογοτατες.
Το θεμα ειναι πως η ξενη δουλεια θ' αναπαραχτει απο πολλα ξενα blogs ενω η Ελληνικη?
Γι' αυτο θα βλεπουμε πως το ενα ειναι 80% καλο το αλλο 50%.
Να το κανω πιο συγκεκριμενο? Το Make Thumbnails Folder, που παρουσιασαμε.
Ειναι αξιολογο και χρησιμο κι' ομως δε το προβαλε και καποιο ξενο blog, αντιθετως μαλιστα ειδα γνωστοτατο Αγγλοφωνο blog να προβαλει κατι αντιστοιχο και αρκετα πιο παλιο.
Και τα δυο ανεβασμενα στο Gnome Look, ετσι?
Εξαιρεση (που επιβεβαιωνει το κανονα) το φοβερο και τρομερο LuckBacUp
Οπως και να εχει το θεμα ειναι πως πια το μονο που μπορει να μας περιορισει ειναι η φαντασια μας, οσο αφορα τις εφαρμογες Linux, που υπαρχουν εκει εξω.
Σημαντικο πως πλεον βλεπουμε εμπορικες εφαρμογες για το Linux ν' αυξανονται.
Απο την αλλη παλι, κανενα blog δεν ειναι αυτο που λεμε 100% εγκυρο. Ουτε και το YAGLB φυσικα.
Απλα βοηθαει να προσανατολιστουν καλυτερα οι νεοι χρηστες και ολοι να γνωρισουν καποια νεα εφαρμογη η βοηθημα.
Εμπειρικα παλι ειμαι λιγο δυσπιστος σε blogs που προβαλλουν πραγματα τα οποια ειναι λιγο δωρεαν-λιγο εμπορικα (π.χ: cloud αποθηκευτικοι χωροι και "τυχαια" εχουν και διαφημιση τους), που εμενα προσωπικα δε μου εμπνεουν τη παραμικρη εμπιστοσυνη.
(ειχαμε και προσφατο παραδειγμα με αντιστοιχη cloud εφαρμογη που υπερπροβληθηκε και τελικα αποδειχτηκε.... "μαπα το καρπουζι"
Η ειδαμε να κυκλοφορουν και να προβαλλονται πραγματα, που ΔΕΝ μας δειχναν τον κωδικα τους. Γιατι?
Οκ.... να σταματησω το μονολογο, απλα καποιες σκεψεις σωστες η οχι εγραψα.... :roll:

Y.Γ: Ενα πιο απτο παραδειγμα ακομα: Δειτε το Ελληνικης δημιουργιας SysTester.
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό michael_k » 24 Αύγ 2010, 17:12

Πάντως εγώ ομολογώ ότι είμαι από τους οφελημένους του blog σου. Δεν έχω το χρόνο να ψάχνω πολύ μόνος μου και οι ιδέες και οι εφαρμογές που βρίσκω σε συνδυασμό με τον τρόπο πυο τα παρουσιάζεις με έχουν βοηθήσει πολύ. Προσωπικά αισθάνομαι σαν να διαβάζω περιοδικό "ποικίλης ύλης" (με την καλή έννοια το λέω) για τις εφαρμογές και μάλιστα προσιτές στον απλό χρήστη όπως εγώ. Και πάλι μπράβο σου.
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Χαμηλό / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό Ubuntu 10.10 (32bit)
Η/Υ&Μοντέλο: Intel Core2 Duo 6400 @ 2.13GHz / 2GB / NVidia GF 7300 LE / Intel HDA VIA VT82xx / 23" LΕD, 1920x1080
Εκτυπωτής Canon Pixma MP510, Webcam Trust WB6250X
michael_k
punkTUX
punkTUX

IRC: michael_k
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chrisimone » 26 Αύγ 2010, 10:20

Καλημερα κ απο εμενα ...
εχω ασχοληθει αρκετες φορες με λινουξ .. αλλα παντα το παρατουσα .. λογω ελλειψης χρονου ....
ομως απ οταν ανακαλυψα το μπλογκ αρχισα να ασχολουμε περισοτερο ...
τωρα μπαινω καθημερινα γιατι ολο κ κατι ενδιαφερον θα ανεβασεις !!!
ενα μεγαλο ευχαριστω κ απο εμενα .. συνεχισε ετσι κ ακομη ποιο δυναμικα ...
chrisimone
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 31 Αύγ 2010, 13:07

Θα γινόταν κάποιες αλλαγές στο blog. Έγιναν τελικά αυτές και αν ναι που μπορώ να βρω πάλι το blog;
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 24.04.3
3 Intel(R) Core(TM) i3-9100F CPU @ 3.60GHz ‖ RAM 8GB
4 AMD Radeon™ RX 6400
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό spyroskaftanis » 31 Αύγ 2010, 13:24

per έγραψε:Θα γινόταν κάποιες αλλαγές στο blog. Έγιναν τελικά αυτές και αν ναι που μπορώ να βρω πάλι το blog;

το blog βρίσκεται υπό κατασκευή και θα φιλοξενηθεί εδώ: http://www.yaglb.com/
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: C/C++,Java, Bash, Android┃ Αγγλικά: Μέτρια (B2) | Γαλλικά: Λίγα (Β1)
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: |ext4| Fedora 20 σε multirama notbook
Προδιαγραφές ⇛ CPU- Intel(R) Core(TM) 2 Duo @ 2.00GHz│ RAM 2GB │Intel Corporation Mobile GM965/GL960|
my personal blog: http://skaftanis.blogspot.com
my fedora blog : http://fedora-gr.blogspot.com/
My New Project: http://showmeyourcode.co.nf/
CEID upatras 3rd year student.
Άβαταρ μέλους
spyroskaftanis
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 31 Αύγ 2010, 13:53

spyroskaftanis έγραψε:το blog βρίσκεται υπό κατασκευή και θα φιλοξενηθεί εδώ: http://www.yaglb.com/

Εκεί πήγαινα κι εγώ και περίμενα να ανοίξει από 30/08. Σ' ευχαριστώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 24.04.3
3 Intel(R) Core(TM) i3-9100F CPU @ 3.60GHz ‖ RAM 8GB
4 AMD Radeon™ RX 6400
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kigk » 31 Αύγ 2010, 22:07

Ναι κανονικα ηταν να βγει χθες μα τελικα το Wordpress (blog πλατφορμα) αποδειχτηκε, χμμ.... οχι και τοσο φιλικό αν θελεις να μεταφερεις απο αλλου καποιο blog κι' εβγαλε προβληματα σε ολα.
Και οταν λεμε σε ολα, εννουμε στα παντα!
Απο εκει και περα ειπαμε να συνεχισουμε στο Google, μα με πληρως το δικο μας domain.
Για καποιο αγνωστο λογο και αυτο πηρε παρα πολυ χρονο (24 ωρες αυτη τη στιγμη). (Ντοναλντ Ντακ- Ατυχιας 13-13)
Αρα, αν και αυριο δεν εχει γινει κατι, θα επανελθουμε στα γνωστα, οπου θα δουλευουν και τα δυο url.
Δηλαδη και το kigka.blogspot.com μα και το http://yaglb.com.
Οπως και να εχει αυριο το blog θα ειναι επανω, με 10-15 νεα θεματα και με πολλες βελτιωσεις στην ιστοσελιδα.
Η περιηγηση πλεον θα ειναι απροβληματιστη και ως τελος της βδομαδας, θα εχουν μπει και καποιες νεες προσθηκες.
Αρα απο αυριο Τεταρτη 1/9, το YAGLB, επανερχεται στους γνωστους ρυθμους δημοσιευσεων, εμπλουτιζοντας την υλη του με περισσοτερο KDE,
πιο πληρεις παρουσιασεις, με καποιες ενδιαφερουσες συνενετευξεις εκπληξη και φυσικα με οτι νεο και οχι τοσο πολυ κυκλοφορημενο.
Λυπαμαι για τη καθυστερηση, μα αυτα τα προβληματα προκυπτουν, ποσο μαλλον αν δεν ειμαστε και γκουρου σε καποια πραγματα.
Άβαταρ μέλους
kigk
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις