Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 01:18

Πιστεύω πως ναι όχι γιατί έχω κάτι με το linux μου αρέσουν και θέλω να τα δουλέψω άλλα με χαλάει το γεγονός ότι κάποια πράματα δεν δουλεύουν σωστά λείπει αυτό που λέμε out of the box experience και αυτό είναι το μείον τους νομίζω.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Xubuntu 14.04 σε Toshiba Satellite L505
Προδιαγραφές ⇛ Core i3│ 4GB │ Mobility Radeon™ HD 4650 │ RTL8191SE │ Buetooth │ HD Audio │ TFT HD 15.6"
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grammo » 16 Φεβ 2009, 01:20

Σ'αυτό δεν έχεις άδικο... Γενικά πάντως πιστεύω ότι σε σχέση με τα Windows υστερούν μόνο στα παιχνίδια.
Sony Vaio VGN-FZ21M
CPU: Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Memory: 2GB/Go DDR2 SDRAM
Optical: Blu-ray Disc
Graphics: NVIDIA GeForce 8400 GT GPU
Άβαταρ μέλους
grammo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 01:27

Κοίταξε αν εξαιρέσουμε το gaming και ορισμένες εξειδικευμένες εφαρμογές όντως το linux δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα windows/mac ωστόσο το κομμάτι της υποστήριξης του hardware καθώς και ορισμένες άλλες λειτουργείς θα πρέπει να βελτιωθούν και άλλο αν θέλουν το linux να είναι 100% ανταγωνιστικά με τα windows.
Προδιαγραφές ⇛ Core i3│ 4GB │ Mobility Radeon™ HD 4650 │ RTL8191SE │ Buetooth │ HD Audio │ TFT HD 15.6"
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Themis-T » 16 Φεβ 2009, 01:43

Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές διανομές Linux, με την καλύτερη μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου (προσωπική άποψη) το Mandriva και το Slax.
Η πρώτη μου επαφή με το Ubuntu ήταν με την 6.06.
Από τότε κατέβαζα κάθε νέα έκδοση που έβγαινε. Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα κάποια προβλήματα, άλλοτε πολλά άλλοτε λίγα.
Με την έκδοση 8.10 όμως, ομολογώ ότι τα δεδομένα άλλαξαν και αποφάσισα να την εγκαταστήσω μόνιμα στον υπολογιστή.
Με την συγκεκριμένη έκδοση είχα κάποια, αμελητέα, προβλήματα στην αρχή, λόγω δικού μου λάθους όμως και πειραματισμών και κυρίως λόγω της εγκατάστασης μέσω wubi. Μετά από την κανονική εγκατάσταση όμως όλα ως δια μαγείας λύθηκαν και έως τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα
Δεν μπορώ να πω ότι με τα Windows περνούσα καλύτερα. Το αντίθετο μάλιστα.
Εκεί τα προβλήματα ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Απλώς είχα μάθει να τα λύνω και δεν μου φαινόταν και τόσο τραγικό. Μετά από 10 χρόνια χρήσης, λογικό ήταν.
Δεν μπορώ να φανταστώ φιλικό προς το χρήστη λειτουργικό -XP- που μετά από Update να βγάζει την περίφημη "Μπλε Οθόνη" και να χρειάζεται επανεγκατάσταση (Σ/Κ χαμένο από χέρι).
ΝΑΙ, κι όμως συνέβη και αυτό...!!!
Τουλάχιστον τώρα δεν χρειάζομαι πια Antivirus, πρόγραμμα για spyware, defrag, spybot, ένα πρόγραμμα για μετατροπή φωτογραφίας, άλλο για προβολή κλπ, κλπ.
Χρησιμοποιώ το λειτουργικό μου δημιουργικά και δεν χάνω το χρόνο μου να το επιδιορθώνω.
Xtreemweb.net - Xtreem hosting and support
Themis-T
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 02:02

Themis-T έγραψε:Έχω χρησιμοποιήσει αρκετές διανομές Linux, με την καλύτερη μέχρι πριν από 2 χρόνια περίπου (προσωπική άποψη) το Mandriva και το Slax.
Η πρώτη μου επαφή με το Ubuntu ήταν με την 6.06.
Από τότε κατέβαζα κάθε νέα έκδοση που έβγαινε. Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα κάποια προβλήματα, άλλοτε πολλά άλλοτε λίγα.
Με την έκδοση 8.10 όμως, ομολογώ ότι τα δεδομένα άλλαξαν και αποφάσισα να την εγκαταστήσω μόνιμα στον υπολογιστή.
Με την συγκεκριμένη έκδοση είχα κάποια, αμελητέα, προβλήματα στην αρχή, λόγω δικού μου λάθους όμως και πειραματισμών και κυρίως λόγω της εγκατάστασης μέσω wubi. Μετά από την κανονική εγκατάσταση όμως όλα ως δια μαγείας λύθηκαν και έως τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα
Δεν μπορώ να πω ότι με τα Windows περνούσα καλύτερα. Το αντίθετο μάλιστα.
Εκεί τα προβλήματα ήταν πολλά. Πάρα πολλά. Απλώς είχα μάθει να τα λύνω και δεν μου φαινόταν και τόσο τραγικό. Μετά από 10 χρόνια χρήσης, λογικό ήταν.
Δεν μπορώ να φανταστώ φιλικό προς το χρήστη λειτουργικό -XP- που μετά από Update να βγάζει την περίφημη "Μπλε Οθόνη" και να χρειάζεται επανεγκατάσταση (Σ/Κ χαμένο από χέρι).
ΝΑΙ, κι όμως συνέβη και αυτό...!!!
Τουλάχιστον τώρα δεν χρειάζομαι πια Antivirus, πρόγραμμα για spyware, defrag, spybot, ένα πρόγραμμα για μετατροπή φωτογραφίας, άλλο για προβολή κλπ, κλπ.
Χρησιμοποιώ το λειτουργικό μου δημιουργικά και δεν χάνω το χρόνο μου να το επιδιορθώνω.

Μακάρι να μπορούσα να πω και εγώ το ίδιο εγώ πάντως με το linux εχω ταλαιπωρηθεί αρκετά και στο παρελθόν mandriva και ubuntu και τώρα με το ubuntu ναι το linux δεν χρειάζονται antivirus anti spyware άλλα το θέμα δεν είναι εκεί anyaway ο καθένας βλέπει και βιώνει διαφορετικά ορισμένες καταστάσεις...
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grammo » 16 Φεβ 2009, 02:05

echelon έγραψε:ο καθένας βλέπει και βιώνει διαφορετικά ορισμένες καταστάσεις...

+1

Εδώ είναι το θέμα κι έχεις απόλυτο δίκιο... Οι απαιτήσεις του καθενός διαφέρουν. Θα συμφωνήσω πάντως σε ό,τι έχει να κάνει με spyware και trojan. Μ@λ@κιούλες που με την πάροδο του χρόνου έκαναν απίστευτα αργό το pc.
Sony Vaio VGN-FZ21M
CPU: Intel Core 2 Duo 2.00 GHz
Memory: 2GB/Go DDR2 SDRAM
Optical: Blu-ray Disc
Graphics: NVIDIA GeForce 8400 GT GPU
Άβαταρ μέλους
grammo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 02:18

Έτσι ακριβώς για παράδειγμα εγώ είμαι φοιτητής και τώρα που κάνω την πτυχιακή χρειάζομαι ένα πρόγραμμα OCR για να περάσω κάποια κείμενα στο pc μου όσο και να έψαξα δεν βρήκα ένα καλό πρόγραμμα επιπέδου finereader για linux.
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Φεβ 2009, 14:05

echelon έγραψε:Έτσι ακριβώς για παράδειγμα εγώ είμαι φοιτητής και τώρα που κάνω την πτυχιακή χρειάζομαι ένα πρόγραμμα OCR για να περάσω κάποια κείμενα στο pc μου όσο και να έψαξα δεν βρήκα ένα καλό πρόγραμμα επιπέδου finereader για linux.

Βρήκες η όχι αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα
έγραψε:Εντυπώσεις από το Ubuntu Intrepid Ibex 8.10
δεν είναι πρόβλημα του Λίνουξ η του Ubuntu Linux ότι δεν υπάρχει το FineReader για το Λίνουξ άλλα είναι πρόβλημα ότι εταιρία δεν το έχει κάνει , άρα είτε δοκιμάζουμε έτσι ότι υπάρχει είτε βάζουμε και Εικονικά Παράθυρα να γίνεται αυτό που θέλουμε .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό echelon » 16 Φεβ 2009, 15:59

Ε αν είναι να τρέχουμε τα windows για να κάνουμε τι δουλειά μας σωστά τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάνεις με το linux ας συνέχιση να χρησιμοποιεί τα windows....
Άβαταρ μέλους
echelon
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 16 Φεβ 2009, 19:30

echelon έγραψε:Ε αν είναι να τρέχουμε τα windows για να κάνουμε τι δουλειά μας σωστά τότε νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κάνεις με το linux ας συνέχιση να χρησιμοποιεί τα windows....

Ναι η απλά ψάχνουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε με διαφορετικό τρόπο .
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Γενικά